~us~

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Friday, November 11, 2011

90 hari = 3 bulan kan?

kalau ikut kalender yang aku kira hari2
today 'Auf hari ke 91 hari.. which patutnya dah 3 bulan laa kan..
eh eh dah besau rupanya anak aku ni
so sebagai meraikan 'Auf dah besau..
ibu mendecidekan 'Auf tuk tdo dalam babycot..

mula2 ibu dodoi atas tilam.. dah lena baru angkat masukkan dalam babycot.. lena jerk 'Auf tdo.. bangun bila haus nak susu ajerk..
 masa 'Auf dalam hari, my father x allow dia tdo kat babycot
my father kata tggu laa sampai abes hari..
bila dah abes hari, my hubby lak tak bagi
hero dia tdo baby cot..
hubby mintak bior 'Auf besau sikit baru tdo babycot

but ibu 'Auf telah mengunakan kuasa vetonya..
dengan kudrat yang ada telah memasang bbcot 'Auf
dan 'Auf pon tdo dalam bbcot..
huh legaaaa..

ye laa ain selalu baca yang most of the parent
gagal tdokan anak dlm bbcot
sbb anak dah besar x mahu pisah
huhuhu.. takmoh laa 'Auf jadi mcm tu..
mahal bbcot ibu beli nie
(ikea brand je pong)
rugi kalu 'Auf tak tdo dalam nie..
so lalink hero ibu, sila tdo dalam bbcot ye..

pose 'Auf malam tadi.. try pakai baju baru siap ngan topi lagik.. dia dok borak2 mcm excited ajerk pakai baju baru.. hehehehe

8 comments:

~YUN~ said...

before ni auf tdo ngn ain ke?yun memang ajar tdo baby cot,takut nti rayyan xmo pisah,kdng2 je angin xbaik die xmo tdo dalam baby cot,nk bau ketiak mummy die kot,hehe

chinta... said...

hehheh...auf2..comel nyer la dak tecik nih :)

♥ Elin ♥ said...

comel lah...sedap bau baby nih..

mitten tuh x perlu pakai dah...bia die xplore jari jemari die tuh. :)
dulu amani 2 bulan jer pakai.seronok kalu die main2 dgn jari die tuh..nnti sampai juling mata die pandg..

AIN NAZRI said...

yun : masa dlm hari org tua tak allow baby tdo asing. dia kata biar tdo sebelah.. skrg baru nak ajar.. alhamdulilah.. dia ok jerk..

chinta : u will get one dear.. insyaallah

Elin : masa nak tdo je ain pakaikan.. kalau tak mmg lepas.. dia suka cakar muka sendiri time tdo.. hahaha

Diyana said...

hmm akak le tu antara ibu2 yg sudah terlambat pisahkan tmpt tido baby dgn parentsnye..hehe. masa awal anak sorang je, si papa dah tukarkan katil dr size queen kpd king.kire masa kuar anak no 2 pun,muat lg nak berasak2 4 org.tp skrg,dah keluar anak no 3 ni..suami akak kate nak tambah lg katil ekstra dlm bilik. papa dia yg tanak lg pisah tido dgn anak2..pernah dah try letak anak2 di bilik tido lain,tp tak sampai 1 jam..papanye pergi angkat balik anak2 masuk dlm bilik utama. tak boleh tido katenye,tak nampak anak2.hehe

Diyana said...
This comment has been removed by the author.
Suhaida said...

su tak ajar lg..huhu..rindu la mummy nnti..=p mlm ni ajar la..hehe

qaseh johanna said...

alhamdulillah auf xnanges ye..pndai anak ain..syukur sgt..

pasni klu dah pisah tdo dgn ibu ayah..cpt la auf dapat adik..hehe