~us~

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Monday, June 27, 2011

CD dah sampai

entry sebelom nie aku ada story nak pakaikan baby CD
so aku dah pon beli and CD nya dah sampai..
untuk permulaan nie nak aku beli 5 dulu
harap2 my baby tak sensitif dan boleh taram apa jenis CD pon
hehehehe
tgal nak basuh 3 kali jerk CD nie sblom di gunakan...
tu tugas ayah baby ye.. hihihi


aritu aku ada mintak smaple pampers..
jenama Diapex.. walau pon aku kata aku nak berCD
tapi barang free kan.. kita mintak ajerk..
ekekekeke..
nie mummy fahim yang aja..


9 comments:

InaAchik said...

CD tu stand for what nok?
mak kan x masuk club lagi... harus la blur...

TiNie said...

ala...mesti comel baby akak pakai cd. x sbar nak nengok..hehehe

TiNie said...

kak inaachik, cd tu kalo x silap mcm lampin tp berbentuk "casing cd"... kalo x silap la sbb sy pun blum lagi "masuk club" mcm kak ain ni..

AIN NAZRI said...

Tinie + Cik Kaki vogue : CD tu maksudnya Cloth Diapers.. ala2 lampin moden.. rupa dia mcm pampers pakai buang tu tapi CD nie kita leh basuh dan diguna sampai baby umur 3 tahun.. ala2 lampin laa.. tapi dah di majukan x perlu laa nak lipat2 jadi 4 segi tu..

S-a-B-r-I-n-A said...

Ira,

akak pernah pakai diapex for a few days.. tak puas hati... asyik bocor jek... pref pampers or huggies

Kay said...

Salam..

Ummi kay pakai pampers yang murah je..Tips dari Ummi Kay, untuk elakkan kulit baby melecet, sapukan cream (sebab krim tu jadi lapisan pada permukaan kulit baby jadi tak terkenala air kencing)..jangan di letakkan bedak.
Sekarang Khadeejah Bella ok, masa awal awal tu ada juga melecet, lepas Ummi Kay letak krim, dah ok walaupon guna pampers murah..Cloth Diapers pun Ummi Kay ada beli, cuma belum guna lagi sebab tertinggal di rumah nilai (sekarang ni duduk dengan mak mertua di Sibu..)

Untuk pengetahuan, bila baby minum susu ibu, air kencing baby akan lebih beracid..so akan mudah kene nappy rash..so berhati-hati..tapi kalau baby kene juga nappy rash, jumpa doc supaya diberikan ubat yang sesuai..tq

AIN NAZRI said...

K.Sab : Diapex nie sample ajerk.. dok ngumpul yang free hehee

Ummi Kay : ooo mcm tu ye.. ok ok.. nnt nak tengok keadaan baby.. hopefully dia tak kena nappy rash

S-a-B-r-I-n-A said...

agree with ummi kay. as for me, i'm using drapolene... ada ke tidak nappy rash, sapu jek... anggap itu as prevention.. Alhamdulillah.. kalau ada pun nappy rash, tak teruk n it won't take long to heal...

Rosie Rose said...

hik hik hikk... naik gak nama mommy fahim yer? tq tq... ;)