~us~

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Wednesday, June 22, 2011

Antenatal Class

Last weekend aku attend Antenatal Class
kat Columbia Asia Hospital Puchong
Kalu ikotkan nie lah pilihan aku tuk bersalin nanti
fee tuk class nie cuma RM80 per couple
termasuk tea break + lunch

sgt best kelas nie sbb banyak info yang aku dapat
mostly aku mmg suka laa hospital nie
memang dia tak di ikhtiraf as
Hospital Rakan Bayi tapi konsep yang dia guna
bagi aku sama ngan Hosp Rakan Bayi

which mother yang deliver kena menyusukan
baby within 1 hour after bersalin
then dia tak benarkan guna pacifier @ bottle susu
ala2 gomen yer spital..
so aku rasa ok dan happy laaa..

ramai couple yang dtg tapi mojority yer
couple chinese.. ada yang muka muda sangat..
ada yang agak berumur..
dan yang paling aku suka tengok.
perot2 ibu2 ngandong semuanya besar2..
compare to my perot.. alahai.. mmg kecik sgt..
heehehe.. aku badan je besauuuu

ada yang ingat aku baru ngandung 3-4 bulan..
tapi sebenarnya aku dah nak masuk 8 bulan dah nie..
huhu kita org melawat labour room.. nursery..
dan juga wad2 lepas bersalin..

secara totalnya.. memang aku berpuas hati..
cuma satu kegusaran di hati..
**biarlah tunggu dah hujung2 nak due nanti**
harap2 aku berjaya laa buat..

oh ye mid wife kat situ ada pesan
cuma bawa sehalai baju baby tuk discharge je
selebihnya baby akan guna baju dari spital nie
termasuk laa pampers ke apa ke..
so senang laa sikit aku nak kemas beg
bawak g spital nanti.. huhu

9 comments:

e-qa said...

wah...seronok nye aku baca blog pasal preggy mom ni..aktvt utk baby yg bakal lahir...best sgt..

Diyana said...

dah nak dkt bersalin eh?chaiyok2!mudah2an dipermudahkan segala urusan..;)

AIN NAZRI said...

Tqa : giliran kamu akan menyusul nanti

Diyana : moga2 di permudahkan lah.. seram sejuk gak nie

lemangcute yang Kosong said...

insyallah..semoga dipermudahkan.. bila t
eran jangan angkat montot tau.. lemang ari tu.. tak jahit pun.. alhamdulillah..senang nak bergerak..hehehe..(tapi dah nak ke tigo..)

kalau kene jahit pun atleast 2 minggu pertama je kene jadi pompuan melayu terakhir..

anyway.. tak sabooo nak nengok si baby bertuah nie... lagi sebulan ekk.. :)

Rosie Rose said...

bertmbh excited kan bila attend class? hikssss... all the best, babe!tk lm dh tu ;)

AIN NAZRI said...

kak lemang : mmg harap2 di mudahkan laa hendaknya.. jantung pon dok berdegap degup je ni.. ekeke

Rosie : haah masa dia ajar bernapas tu mcm nak terberanak plak rasany..ekeke

AkUiStInI3 said...

kak ain lalink - sekejap btul masa berlalu kan. rasanya mcm baru jer tau akak preknen..skrg ni dah masuk 8 bulan...sy berdoa smoga dipermudahkan segala urusan deliver nnt n smoga baby akak sihat..Aaminn

Mia-Ina said...

wah bestnya..bagus p kelas mcm ni..dpt ilmu utk yg 1st time nk bersalin

Mama Gee said...

camnelah ruper ain masa 8 bulan ni ek? hehe takmo hare ke gambar utk kenangan2an