~us~

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Wednesday, August 10, 2011

Rahim Senget

belom sempat aku tulis..
dia terpublish lakss.. hehehe
haa aku nak citer pasal rahim senget..
ari sabtu lepas aku bawa biras aku
(eh korg tahu ke biras tu apa???)
biras = isteri kepada adik ipar aku ler

aku bawa dia g ngurut kat tempat
nenek yang aku dah booking tuk
urut aku masa berpantang nnt
aku panggil nenek ramlah..
mmg dah tua dah nenek ni
umur 70thn

tapi hasil dia urut mmg kaw kaw sedap
mmg berasa ler..
bukan mcm urutan spa yang ala2
picit2 manja ler..
biras aku nie dah kawen almost 3 tahun
dan still takde rezeki zuriat lagik
*adik suami aku langkah bendul*

masa urut tu nenek tu cakap laa
"lepas ko bersama, pagi nanti ko rasa tak air keluar balik?"
biras aku "haah" mengiyakan
nenek tu cakap..
"rahim ko ni senget tu sbb lepas bersama,
ko dah siap mandi jalan2, airnya mengalir keluar"
biras aku dok angguk2 je.. sengih..
"mana laa nak lekat kalau airnya tak masuk..
laki ko plak airnya cair sangat tu yang keluar balik.."
nenek tu bebel lagik..
dia urut betol kan kedudukan rahim biras aku..

nenek tu tanya biras aku nie x penah g ngurut ke..
biras aku cakap ada.. dan dia kata selalunya bidan yang ngurut cakap
rahim biras aku nie rendah sangat..
nenek tu marah laa.. dia cakap
"kalu rahim rendah laa bagus.. dapat anak setiap tahun.. senang lekat sbb rendah"
aku terangguk2 laa gak.. sbb baru tahu.. hehehe

teringat aku dulu.. mmg mengalami masalah mcm biras aku tu
tapi xdelah plak aku g ngurut..
tapi mungkin effect aku dok ber excersize sungguh2 dulu
memberi effect pada kedudukan rahim aku
dan hasilnya.. aku preggy..
*aku andaian je laa*

so kengkawan... why not try kan
g berurut.. bunyi mcm pelik..
tapi cara2 tradisional ni kalau kena gaya
insyaallah..

*tak sabo nak tggu hasil biras aku nie*
aku xdelah kata 100% menjadi
tapi tak salah mencuba kan..

3 comments:

Mia-Ina said...

betul...x slh mencuba :-)

eKa said...

ye la usaha je kan...eka dah cuba ngurul since bln ke 4 jadi isteri...tp tu la rezeki lom ada :(

Nurul Nadia said...

Salam awk, boleh share no bidan tu?