~us~

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Thursday, August 25, 2011

Di Sebalik Nama


Anak hensem ibu nama dia
Muhammad 'Auf Irfan Naufal bin Mohd Nazri
Panjang kan nama anak ibu ni..
ye laa nak lawan nama ibu yang panjang berjela nie..
hehehe
sebenarnya pemilihan nama nie ada kisah tersendiri

Asalnya nama anak ibu tiada tambahan nama Muhammad
tapi nenek 'Auf marah, sbb dia nak panggil cucu dia
dengan nama Muhammad.. Yang Terpuji kata nenek..
pada hari pendaftaran tu, ibu last minit decide
dan mintak ayah buat tambahan

panjang memang panjang tapi nak buat mcm mana kan
permintaan banyak sangat hehehe..

nama 'Auf bermaksud Yang Kuat Berusaha
ibu suka nama ni.. sejak tahu ibu ngandung
ibu dah start cari nama dan nama first yang ibu suka
adalah 'Auf..
**ibu x cari nama pompuan.. sbb hati ibu berat kata kamu lelaki**
even masa g gynea dia kata kamu pompuan.. huhu
*lagipon ibu memang berusaha keras tuk dapatkan kamu 'Auf*
mcm2 ibu dah cuba hingga jalan terakhir, adalah tawakal + yakin

nama Irfan Naufal adalah pilihan ayah..
3 hari berturut2 ayah bangun tdo sebut nama Irfan Naufal kat ibu
dia suruh cari maksud.
Irfan = Bijaksana dan Naufal = Dermawan
since maksudnya bagus jadi ibu ngan ayah decide
tuk letak nama nie.

sorrylah anak ibu.. sbb nama kamu panjang..
nak buat mcm mana.. nie laa padahnya
kalu ayah ngan ibu kemaruk nak anak.. heh heh heh

apa2 pon.. ibu cayang kamu lil 'Auf

5 comments:

Suhaida said...

Pstt..ex bf su nama nawfal..kiki..tp mmg pjg nama auf ni..xpe2 nama yg baik2.ok la tu..;-)

Kay said...

X kisah le nama panjang..yang penting makna nya bagus dan baik..
take care!! nway Comey nyer..gerammm..

eKa said...

tahniah ain...comelnya aufffff...smoga jadi ank yg soleh

filanastasia said...

ohhh dermawan lil 'Auf kiter ni ek.. so boleh la bagi sikit kasih sayang 'Auf tu kat nanny D ek.. huhuhu

S-a-B-r-I-n-A said...

tapi yg syiok, initial dia 'AIN kan???