~us~

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Saturday, October 2, 2010

Impian - Kembar Tiga?

tadi singgah blog kak Baya citer pasal kembar 3..
sgt excited occay..
if org2 sekeliling aku + rapat ngan aku especially officemate laa
pasti tahu dah aku mmg sgt suka dan sgt inginkan kembar 3..

aku mengagumi Mama Kembar ..
sbb dia seorg ibu yang bekerjaya dan ada 3 anak kembar lelaki..
dia tak gunakan bantuan maid.. tu sbb aku kagum giler dgn dia occay..
sbb aku tgk kat opis aku nie.. yg xde anak kembar pon masih sibuk mencari maid..
so mama kembar adalah sgt unik utk aku.. sgt sgt sgt kagum..
sagt bangga ngan akak !!

nie laa kembar 3 hero Mama Kembar.. hensem kan depa semua..
(tetiba aku meletakkan if aku ada kembar 3 dan situasi ini terjadi..
aku rs sgt kaget occayyyy...so cute)

aku dah kawen setahun lebih dan still xde tanda kehamilan..
(mmg laa baru setahun jagung.. tapi bercinta dah lebih 7thn)
tu sebab aku nak cepat2 beranak...
jadi manusia2 sekeliling nie rajin bertanya bila lagi.. bila lagi..
jawapan aku ada yg rasional ada yg tak...
masa aku baru2 kawen, bila org tanya, aku jawab
"Ain sambung Master. Tak abes lagik.." - padahal aku x merancang pon
or " belom ada rezeki lagik" hehehe

then skrg aku dah abes study.. bila org tanya.. aku jawab;..
-time waras dan rasional "sabarlah..dalam process nie.. biasalah anak kembar 3 mmg take time sikit" hehehe
-time sengal dan gila2 aku jawab "uish.. malam nie nak buat laa nie.. sabar ye"
jawapan nie mmg random pada sesaper yg bertanya.. makcik ke pakcik ke.. sepupu ke sepapat ke.. tak kesah laa sape2.. tu ala2 standard laaa skema aku..

dulu mungkin aku jawab belom rezeki lagik.. tp aku rs jawapan tu x memuaskan hati
mereka yg bertanya.. tu sbb aku tukar template jawapan aku.. hehehe

memang impian aku nak anak kembar 3..
bila org tanya ada genetik ke tak?
jawapannya - takde...
tapi aku percayakan keajaiban ALLAH..
bila Dia berkehendak maka terjadilah..
mana tahu satu masa dan ketika nanti
Allah menunaikan salah satu doa ku ini..

walau acapkali aku terasa hati ngan pertanyaan org..
dan acapkali aku terasa hati bila org mencompare kan aku dgn org lain
aku terima semuanya...
aku sedapkan hati aku dgn berkata di dalam hati..
'Allah ingin kurniakan aku kembar 3.. lambat sikit tak apa lah..janji aku yakin dan sabar dan berusaha'

kadang2 ada yg bertanya bersediakah aku? memikul tanggungjawab sbg ibu?
aku rs aku dah bersedia..
mcm mana pula dengan suami ku? bersediakah dgn tittle bapa?
kalau dulu, aku tahu dia hanya 50% bersedia.. kerana dia merasakan
ada kekurangan dari satu sudut...
tapi skrg nie.. alhamdulilah.. bagi aku dia dah bersedia..
semoga Allah mempermudahkan segalanya...


4 comments:

Mia-Ina said...

cite psl anak kembar....mia pun suke...dlm keluarga mia..adik ketiga & bongsu mia kembar x seiras (laki & ppuan)...kebetulan lak dlm keluarga tunang...tunang ada adik kembar iras ppuan...so, kami berdua dh punye impian nk kembar gak..ewah,berangan sungguh kami ain...x tau la gnetik ni menjadi tak..semua kuasa allah kan?:-)

AIN NAZRI said...

mia, insyaAllah.. kalau dah ada genetik nie selalunya senang dapat.. kita doa yang terbaik je kan..

Mama Kembar said...

ain, tq tulis ttg blog akak.

sabar n tawakal ye ain, mama pun dkt 4 tahun kawin baru dpt anak, sblm tu bercinta 6 tahun lah jugak.

biasa la tu ain, org mmg tak akan brenti bertanya soalan cepu mas tu, mcm lah kita ni tanak anak kan?

hanya org yg dah lalui apa yg kita lalui je akan paham. mama dulu pun kalau time short circuit tu mesti jawab "dah penat usaha dah, tiap tiap malam buat tau", pastu mesti muka makcik makcik tu semua tersentot je hahaha

E K A said...

besa la ain...eka pun selalu kene tanya camtu...dtg time tak waras eka jawab...errr...tak gheti la.leh tolong ajar tak.kami tak pandai...hambik ko.senyap di situ gak