~us~

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Saturday, October 9, 2010

Baby? - Tangguhkan dulu bukan TAK MAHU !

almost setahun lebih berusaha namun tiada jawapan yang positive..
jadi aku dengan rendah diri dan hati terkecil sekali..
memujuk hati untuk MENANGGUHKAN usaha murni ini..
ooo aku tak give up.. dan aku takkan give up..
sbb aku masih mahukan anak2 kecil mengelilingi aku..
memanggil aku dengan nama IBU.. IBU..IBU...
aku tetap mahu insan kecil yang akan membesar
depan mata ku.. menunjukkan segala kebijaksanaannya
dihadapan aku dan encik suami..
CUMA... demi anak2 ini juga aku rasa aku perlu tangguh dulu..
tak lama mungkin 6 bulan atau setahun..
aku ingin bagi peluang pada diri aku memuaskan kehendak sendiri..
aku rasa tahun nie seolah olah takde apa yang aku dah capai dengan bangganya..
kecuali segulung MASTER.. aku mahu lebih..
**aku tengah consider untuk continue my PHD.. cuma biar masa menentukannya..
tapi yang pastinya aku mahukan sesuatu...
aku mahu kecikkan diri aku nie dari sebelomnya..
penat rasanya berbadan besar...
penat juga menagih miricle ...
padahal aku dah tahu yang semua tu
tak datang melayang seperti yg di bayang..
oo aku bukanlah diet keras...
aku cuma tukar cara pemakanan dan menambah xtvt exercise
kalu dulu aku buat sebulan sekali...
aku akan ubah ke seminggu sekali...
dan seterusnya sehari sekali...
dengan harapan usaha ini berhasil...
aku baru bermula... dan belum nampak apa2 perubahan pon..
aku masih terus berusaha tanpa gagal...
sebagaimana aku berusaha untuk mendapatkan
bayi-bayi chumel...
cuma kali ini aku berusaha mendapatkan badan yang chumel
agar aku dan encik suami sepadan..
itu lebih memuaskan diri aku..
since ia dalam kawalan aku..
mengharapkan sesuatu yang bukan dalam kawalan aku tu
terlalu hurt.. sbb aku keep asking and asking and begging...
kenapa aku x ubah semua tu...
FOR THINGS TO CHANGE, I NEED TO CHANGE FIRST !
semoga aku terus bersemangat.. dan tak mudah give up..


*gambar google


4 comments:

Mia-Ina said...

semoga dikuatkan smgt selalu ye

filanastasia said...

chaiyo2.. mudah-mudahan after kamu.. kak d pulak kuat untuk mencomelkan badan.. tu pun kalau selamat balik semula ke tanah air terchenta.. huhuhu

AIN NAZRI said...

mia : tq mia

KD : hahaha ko mesti selamat punya.. no worries... kat sana doakan aku kurus dan ada anak kembar ye

lemangcute@chah said...

Insyaallah.. keep minta dengan Allah.. doa 5 kali sehari..and exercise.. banyakkan berjalan kaki pun hokeh.. chaiiyok!chaiyok!