~us~

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Thursday, October 7, 2010

Ghairah Si Kecil

nie aku panggil as anak angkat aku laa..
nama dia DANIAL (yg belang2 tu) dan DANNY (yg oren tu)
depa nie dok kat sangkar luar rumah..
dan tak dibenarkan masuk dalam umah..
sebabnya....
danny and danial - tido & rest time

sebabnya..
since aku dah bela dah kucing dalam umah..
yang sgt bermaharajalela.. yang bernama
BABY or DONNA GEDIK (nie mak aku bg nama sbb dia tergedik2 manja)..

Baby yg sedap landing atas katil aku,
atas baju aku yg baru nak jahit tu tanpa ada rs bersalah.


so kucing2 kat luar nie dapatlah jugak menumpang kasih sayang aku n encik suami since
kita org suka tgk gelagat dia yg entah apa2 aje mengarut tuh..
makanan dia pon tak sama ngan si Baby tapi
aku takdelah bagi makanan yg tak berkualiti kat depa nie..

mak dia aku panggil comot sbb mak dia tak chantek..
chomot aje rupanya..
seb baek anak dia chumel chumel belaka...
pelik kucing nie sbb, dia beranak sebulan sekor..
nie aku tgk perot dia bunting lagik..
entah bila laa dia nak beranak kan kan.. hehehe
budak2 kecik 2 ekor nie kdg2 terlalu ghairah dgn sesuatu bende...
ye laa baru nak idop kan...
meh layan gambo ye..

Danial yg buhsan tdo dalam sangkar... sibuk landing ats tido.. tdo x sedarkan diri..
si Mia plak elok plak tdo diam2 kat dalam... ni pon sbb siang hari..
kalu mlm mmg dia n ibu kucing tu tdo dalam sangkar tuh..
xleh dok luar.. nnt aku plak yg xleh tdo malam
sbb risaukan depa nie..

Danial in action lagik

kat bawah nie plak, ms aku baru aje belikan dia pasir + bekas
untuk tempat dia nak tuuuuuttt..
sgt excited dua2 nie..
Danny - siap baring2
Danial - siap kembur pasir tu...
tapi suka sgt2 sbb dia org paham yg that place tu bukan playground diaorg..
sbb depa terus melepas kan hajat kat situ selepas puas main2 kat situ..

budak kecik yg nakal

learning time.. bagus budak2 nie... dengar cakap..

skrg nie hari2 excited nak balik keje.. sbb nak tgk gelagat dia org nie..
hilang rs penat seharian keje...
eerrmm.. ni baru anak kucing...
kalu anak sendiri...
pasti lagi mengusik jiwa..
hehehehe

2 comments:

ainbudakbaek said...

oloooo, comeynyeee.

aaaa, same cam baby kite jugak.

so kiut... ^_^"

filanastasia said...

awat asyik tukar nama jek.. ke kucing yg berlainan???