~us~

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Monday, March 14, 2011

Trilogi AinNazri's Baby - Part 5

huhu kita sambung plak citer trilogi baby nie..
this time check up.. baby genap 12 wekks @ 3 bulan..
sgt sgt lega laaa... sbb dah 3 bulan mengharunginya..
dan nie jugak 1st check up aku bawa sekali encik suami..

before nie dia ala2 jd driver ajerk...
tunggu kat bawah hospital jerk...
kali nie aku cakap.. jom laa tgk ur baby..
dia dah besar tau.. nanti u nyesal...
dia follow jerk.. hehe

dia pon sama teruja jugak bila doktor scan..
again doktor yer remarks ..
"waa baby so aktif.. dancing dancing sampai tak sempat nak capture dia"
aku senyum jerk.. tapi memang iyer pon.. dia gerak2 berjoget2 lambak aku rasa..

sekali husband aku kuarkan statement
"doktor, baby tu normal ke.. dia tak duduk diam2 pon"
aku terkejut dgr statement laki aku.. nak gelak pon ye jugak..
"isshh.. normal laa nie.. kalau baby not moving then
we should worried laa. its good baby aktif..
you tengok tulang belakang dia dah ada..(sambil tunjuk line belakang)
nie tgn dia.. kaki dia.. nie kepala dan nie badan.. good ... good.."
panjang jela doktor tu explain..
laki aku sengih jerk... dia teruja tgk baby dalam perot..

"baby tak nak tunjuk muka laa... dia tunjuk belakang aje" kata doktor lagi..
"haah laa doktor.. dia tunjuk montot ajerk.." aku jawab..
kalau tunjuk muka dapat lah aku tgk jantinanya...
hik hik makcik excited kan...

memang laa aku x kesah baby boy ke girl...
tapi ke-excited-tan nak tahu
senang kan nak plak baju dia suar dia.. huhuhu



3 comments:

Ema Mokzima said...

hai ain..wah bestnya... tp soalan cepu ema encik suami tu wat ema tergelak besar..... hehehe.. org lelaki kan..mesti dia teruja bila tengok pe dlm perut kita kan...hehehehe..nk2 baby dlm perut... hehhee..pe pun alhamdulillah baby chat... ain memang kena scan selalu ke kerana ada kes.. cian kan ain asyik kena gi hospital cek up...

Ema Mokzima said...

ain, cd senam tu mcm ne..boleh kongsi dgn ema... nk gak senam pagi2..badan dh naik nie....

Mia-Ina said...

interesting experience ble baca entry ain & suami nie