~us~

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Friday, March 4, 2011

Trilogi AinNazri's Baby - Part 2

ok nie part aku g klinik..
oleh kerana rasa ke'excited'tan nya aku nie
esoknya aku pergilah klinik A..
aku ckp kat doktor aku nak wat test pregnancy
sbb nak tahu baby aku baper bulan
if aku preggy...

doktor mintak last period tarikh..
aku wat test tuh..
ms nie mmg suspend sbb doktor punya test tu
hanya tunjukkan 2 line yg salah satunya samar2 belaka..

doktor kira2 last aku period
then doktor cakap..
"i tak sure u preggy ke tak.. sbb line nie tak jelas laa.."
"kalau ikut bacaan last period mcm mustahil awak pregnant"

suspens kan..
aku sgt cuak.. dan sgt hampa ok.. rs nak nangis2 depan tu jugak..
tapi aku cakap kat doktor tu.. "x pelaaa.. mungkin hormon i tak stabil"
then aku terus blah.. dengan kecewa...
kalu korg pon kat tempat aku mesti frust kan..
tapi nak buat camner..

mlm tu aku ala2 frust... aku belek gambo pregnancy test
yg aku amek sendiri sebelomnya..
gambo entry sebelom nie laaa
mmg nampak jelas nyata dan terang kan..

aku sedapkan hati ckp..
doktor yer test tu yg rosak kot..
aku punya ok nie... x expired pon..
aku tekad esok nak g klinik satu lagik..

esoknya aku g klinik.. Klinik B
cam biasa test air kencing semua
then jumpa doktor dia kata
"Tahniah.. U Pregnant"
sama gak dia kira tarikh..
then dia scan,.. tp sayangnya tak nampak apa2..
doktor kata mungkin pundi kencing aku kosong
jadi x leh nak nampak rahimnya...

so aku iyerkan je laa.. doktor kata mungkin terlalu kecik kot..
aku apa lagi.. dah lega laaa... at least 2 kata positive .. 1 kata negative...
so konsider positif laa tuh...
wakakakaka....


ni gambo masa test kat Klinik B


* next entry aku citer gi check up kat spital lak ye..

2 comments:

cempakakuning said...

As salam.

Sis nak tag ga ni.
Letak cempaka kuning sebagai referral ye.tq

http://cempakakuningku.blogspot.com/2011/02/jemari-asmara-2nd-giveaway.html

AkUiStInI3 said...

kdg2 ada jugak doctor yg x bgus akak..kita kena pilih la yg seswai untuk kita...x yah g klinik A tu lagi..hehehehe..sgt gembira baca trilogi ni..