~us~

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Friday, March 11, 2011

Trilogi AinNazri's Baby - Part 4

aku citer pasal second check up
nie after 2 weeks..
sbb doktor nak tgk
baby ok ke tak.. ye laa aku nie kan
dulu dikatakan ovary disfunction..
jadi doktor mmg agak risau laa dgn aku nie..

masa nie kawalan gula dalam darah pon kena maintain betol2
idak leh ancam nyawa baby... so aku ari2 gak buat blood test

baby condition masa check up ni pon
tunjukkan dia ok.. sgt aktif dia bergerak2
doktor kata bagussssss...
aku lega laa sikit.. kalau idak aku asyik worried..
ye laaa bende tu kecik ajerk...
aku nie besar siap ngan lemak2.. huhu

layan gambo ye kengkawan


*gamba tuk this week agak kabur sbb nie scan dari atas perot.. lemak aku kan tebal..
kalu last check up yg tuk first time tu.. doktor masukkan alat scan yg pjg tu..
sbb dia nak betol2 dapatkan ukuran baby..

4 comments:

Ema Mokzima said...

alhamdulillah baby chat dan mama nya pun chat..harap2 tak de pe2 la... so take care ya ain...

AkUiStInI3 said...

alhamdulillah..jaga kesihatan yer kak ain..o ya..nak tnya kak ain, td ada jugak comment kat post sblm ni tp tkut kak ain x terbaca,,nak tnya.apa simptom2 ovary disfunction tu..? tkut jugak la..sy ni pun chubby2 jugak orgnya..

AIN NAZRI said...

AkUiStInI3 : dik.. nak kata spesifik pasal ovary disfunction nie sgt luas.. tapi tuk kes akak.. asalnya.. akak nie period mmg sgt sgt tak stabil.. akak leh menikmati puasa penuh di bulan ramadhan hampir setiap tahun.. memang dari awal period akak yer putaran tak normal.. kdg2 3-4 bulan sekali.. kdg2 setahun 2 kali jerk.. ms anak dara akak mmg relax laa.. tapi lepas kawen akak worried sbb pikir x leh pregnant.. tu sbb gi jumpa doktor.. dalam tempoh setahun kena makan pil hormon tuk normalkan.. so dia ok laa kejap.. tapi yg akak perasan bila berat akak naik.. period mmg tak dtg.. so akak paksa tuk kurgkan berat badan.. asalnya ms akak nak pregnant nie.. akak cuma kurg beberapa kilo + akak exercise every week ngan team exercise.. mungkin nie penyumbang gak rahim akak ok.. sbb bila berubat kampung, semua cakap rahim akak penuh ngan lemak.. jadi mmg susah nak lekat.. tu sbb akak berusaha tuk kurus jugak.. memang laa tak banyak tapi org kata dari x buat kan.. akak try.. alhamdulilah.. berjaya.. try laa.. buat exercise ikut cd jillian tu jerk.. sehari dalam 20 minit jerk..

Diyana said...

ain awal sikit eh dr saye preknen..due bile? mari sama2 kite mnyahut cabaran ini...hihi.

usaha gigih anda kini terbalas.tahniah! :)