~us~

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Tuesday, July 26, 2011

Update

No Update Entry for today..
sebab tuan umah sangat letih today..
lately nie mmg letihnya banyak..
huhuhu

skrg pon dah kurang jadi chef
sekarang jadi assistant chef ajerk,.
thank u lalink en somi yang sudi
menjadi chef buat aku since last friday

kalau tak.. x selera laa aku makan kat kedai aje..
g keje pon skrg main paksa..
ikut hati nak baring je...
peyot sgt berat... baby dah 3kg (last check up)
berat uri.. berat air ketuban..berat lemak perot aku
adalah dalam 5kg..

ayat kat en somi..
"i rasa nak ikat beras 5kg kat peyot u..
bagi u sama2 rasa berat i kan lalink"
hehehe kejam kejam..

actually since ngandung dulu until now
berat aku cuma naik 4kg ajerk..
inclusive to berat baby..
eermm dalam erti lain jugak itu bermaksud
aku lost weight masa preggy nie..
hopefully lepas deliver.. aku lost 20kg ler hendaknya..
*giler ye impian* hehehe

k laaa.. tadi kata letih..
aku nak titun kejap depan lappy nie..
petang nie kena ganti bosses masuk seminar
huwaaaaa.. jgn aku terlelap sudahlaaa..m

9 comments:

filanastasia said...

oit oit.. tido ek.. hihih.. ehh breast feeding der, yana kurus giler lepas bersalin..

abes tu ader energy ker ceq nak minta bantuan ni?? kalau tak, hang upah la sapa2 ek, ceq bayar.. huhuhuh

Mia-Ina said...

rehatkan diri ain...biasalah simptom org mengandung...bgs en somi menolong..ringankn beban ain

Suhaida said...

su sekarang ni asyik nak tdo je..tak puas nak tdo rasanya..semalam..su penat sangat balik awal ofis dan terus tdo..malam pun tdo awal gak..pastu..malam2 dah rasa sakit kat bawah perut sampai peluh2..ain rasa tak??

AIN NAZRI said...

KD : yana tu sebelom preggy pon mmg dah kurus giler daaaa.. ko nie pon bagi contoh x best kat aku.. tapi mmg aku go for fully BF pon

Mia : alhamdulilah ada yang bantu

Su : su, kalau ain banyak2 jalan.. mmg rasa sakit kat bawah tu.. tapi kalu rehat cukup, dia ok balik

Kay said...

Assalamualaikum..
Alhamdulillah En Somi dapat tolong menolong..heheh..
Ummi Kay pon da lame tak update blog..
mood sekarang ialah, minggu depan nk balik semenanjung..yeay..akan berpuasa dgn mak sendiri untuk 3 minggu..
Nway, take care!!

Rosie Rose said...

alahai dah makin sarat mmg makin tak larat. tp tingat lak kite dulu, makin sarat makin galak berjalan2. ehehehe... sbb kat kepala dah tahu, pasnih kalau nak jejalan takkan sama lagi sbb dah ada 'org ketiga' (baby). tu yg pulun dating ngan hubby tu... ;)

AIN NAZRI said...

Ummi Kay : waaa seronoknya... yeyyy balik semenanjung.. nie sebelom terbang ke Dubai ye kak

Rosie : bab berjalan tu mmg suka.. hahaha bila part kemas mengemas je malas.. ekekeke...

Diyana said...

dah dekat eh..?gud luck ain..;)

SCLover said...

Dalam "masa menunggu hari" ni - mmg malas + berat nak buat segala keja..rasa mcm nak gergolek aje utk bergerak... huhuhu...di kala waktu ni "asistant" mmg kena rajin... apalagi mcm akak yg dah ada anak. maka jd tugas assistant ler utk uruskan anak2 yg lain..so far, alhamdulillah.Itu yg best masa mengandung tuh !!hahaha

4kg jer naik..sikit ler tuh..kalau akak, bkilo-kilo !!10-13kg!!

Ok.. apa pun take care..