~us~

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Friday, July 22, 2011

Alhamdulilah AinNazri's Baby 36 Week

check up tuk 36 week
*kat spital baru nie ibu tak dapat
gambo cd kamu daaa..
jadi recyle gambo ek..
hehehe


alhamdulilah...
kamu dah membesar..
dah 36 weeks = 9 bulan
kejap je kan..

berat kamu pon bertambah..
current weight kamu 3KG
huhuhu
jgn laa besar sgt ye anakku..
bagi chance ibu kamu
normal deliver ek..

tapi doktor cakap berat kamu normal
mengikut range.. eerrmmm
but currently mmg laa ibu terasa kebesaran kamu tu
especially bila kamu suka suki
dok mengeraskan dan mengembangkan badan
aduhaaaiiiiii sgt laaa senak di buatnya

kdg2 kamu main laga2 bontot kat ibu
kdg2 kamu main tendang2 kat ibu
kdg2 kamu terlalu banyak hiccup
sampai cuak plak ibu.. huhu

tapi yang pasti bila ibu bekerja
kamu mmg x reti dok diam..
sibuk gerak sana gerak sini
tapi bila ibu cuti..
kamu pon mmg leisure jugak
tdo sepanjang masa.. huhu

tapi ibu happy sbb doktor kata
kepala kamu dah engage
so tggu masa tuk keluar
mmg skrg each time nak
bangun ke duduk ke
mmg terasa kesenakan yang melampau

harap2 kamu lahir ogos onward ye baby
sbb ibu kamu nak g expo baby kat mid valley 29hb nie
jgn kuar awal sgt.. sbb ibu ada banyak keje
nak kena handover.. dan ada mende
sikit ibu nak kena settle kan..

apa2 pon.. ibu sayang kamu..
muaahh muaahhh

11 comments:

Kay said...

Salam..

Tersenyum Ummi Kay baca ur entry!!!
Happy to know that baby is okay!!!
Selamat bekerja dan jaga diri!!!

ps: masa jenjalan di expo di midvalley, hati hati..erm, pastu jangan rambang mata nak beli barang sangat..beli apa yang patut..sebab baby cepat besar..kalu nak beli baju pun agak-agak la..takut tak sempat habis semua baju di pakai, baby dah beso..kuikuikui..pastu sarung tangan n kaki bulih la beli lebih dari 5 pasang, sebab hari hari nak kena tukar..kalau tak pakai, takut baby cakar muka sendiri..kalau dah 3 bulan macam khadeejah, dia dah pandai hisap jari, haa..lagi la kena tukar setiap kali basah..sebab kalau tak tukar, tangan bau masam..hehehhe..

ok slamat bershopping!!

qaseh johanna said...

ain..29hb ni kita jumpa ye...kalau ain dtg jumaat la..boleh jmp ain n baby..

apepon..sntiasa hrpkan ain dapat deliver dgn selamat..aminn..

Suhaida said...

wee..su minggu depan 36 minggu plak!=)

alala comel je ibu..em..nape ain tak guna 'mama' mcm kt kat U dulu..eh..bila sbut U..rasa cam lama sangat tinggalkan U kan??rindu..=)

AIN NAZRI said...

Ummi Kay : oo ain dah tak beli baju2 tu semua sbb semua dah lengkap.. ain cuma nak survey for final before decide tuk baby cot ajerk.. ain ada 2-3 pilihan tapi nak puaskan hati sebelom beli tu yang nak g expo..

meme: kalau terserempak ain thiz friday tegur tau.. kdg2 ain nie x perasan..jalan menonong ajerk.. hehehe.. insyaAllah lepas keje ain pegi

Su: su panggilan nama 'mama' tu mmg tuk budak2 U ajerk.. tuk anak sendiri mmg dah plan nak suruh dia panggil ain 'IBU'.. lagipon nnt atok nenek johor dia akan bahasakan diri mama papa kat cucu diaorg.. hehehehe

SCLover said...

mmm... seronok kan... Title "IBU" on the way now... penting ,jaga diri at final stage nih... kalau tak nanti cemana nak jaga bbY :-) diaper bag on the way..

AIN NAZRI said...

Akak. tq.. hehehe excited campur seram.. ekekeke

Suhaida said...

hahaha..sangat comel!

baya said...

waaa best dapat capture wajah baby, kak baya dah 2 kali nak ambik 4d tu tapi baby main sorok2 lak, malu kot .. anyway, take care ain, nak dekat due ni pun jgn terlalu aktif sangat, kesihatan jaga, makan pun kena jaga kay... tapi berjalan tu bagus, insyaAllah senang bersalin hehehe

AIN NAZRI said...

Kak baya : huhu berdebar2 rasanya skrg nie.. tgh dok google pengalaman bersalin org2 lain.. hehehe

Mama Gee said...

senyum je baby tu....
harap2 baby kuar lepas raya...hehee
agak2 sempat tak ain nk makan ketupat rendang dulu?

AIN NAZRI said...

mama gee : ain tgh tggu hari laaa.. mana sempat nak tggu lepas raya.. hehe tapi xpe.. ain tak berapa makanan raya nie.. sbb pagi raya ain makan asam pedas dgn lempeng + sambal tumis