~us~

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Saturday, July 9, 2011

Penyakit Lama

Sejak dah masuk hujung2 ngandung nie
aku rasa aku ada penyakit baru..
dulu masa awal2 ngandung penyakit nie
memang sgt sgt sgt sinonim dgn aku..

penyakit ini dikenali sbg emosi tak stabil
hehehhe sengal kan..
sekarang ni aku 1000x sensitif than before
kadang2 tu.. air mata nie mengalir laju jerk kuar..

perasaan yang suakr di gambarkan..
bibir ni dok beristifar ajerk..
permainan jiwa nie kdg2 bahaya
dan kdg2 aku x pasti puncanya

huhuhu... bersabarlah wahai hati..
masa ngandung mmg aku banyak
bermain ngan perasaan.. mcm2 berbaur2..
kdg2 tu aku rasa seolah-olah jatuh terjelungkup

kdg2 x rasa kuat nak berdepan..
dan skrg nie ada satu perkara yang
berlegar2 dalam kepala otak aku..
penyakit 'meroyan' atau
'kemurungan selepas bersalin'

aku tak nak kena sakit nie
jadi aku harus kuatkan hati aku
aku kena kuat mcm harimau
agar penyakit2 nie tak singgah kat aku..

aku mahu kekuatan itu..
disebalik senyuman itu..
aku mahu selitkan kekuatan..
disebalik linangan air mata itu..
aku mahu letak seluas lautan kesabaran

4 comments:

zureen@mama said...

Kak Zureen pun selalu begitu waktu mengandung dulu sampai terbawa-bawa lepas bersalin..Kena selalu positifkan fikiran selalu..:)

Tapi skrg tak pregnant pun kadang2 dpt penyakit tu..PMS..he3

Mia-Ina said...

ble bc entry ain ni..kdg2x terfikir camne la klu esok2x preggy di saat suami xde d cc.apatah jiwa akan lbh kuat...huhu

Kay said...

Assalamualaikum,

Ummi Kay takde nak kata apa, cuma kuat kan semangat..Jangan fikir macam macam. Banyakkan basahkan lidah dengan zikir2 dan ayat Quran.
Jaga diri elok elok!!
Ummi Kay dulu pon sama juga..lebih lebih lagi tak keje..jadi untuk mengurangkan kepala otak pikir macam macam Ummi baca Quran dan tengok TV cerita yang best best..Pastu, suami akan pastikan balik rumah tak lewat..Kalu lewat, suami akan impom..so Ummi tak la macam tertunggu tunggu..kalu tak impom,tak senang duduk le Ummi kat umah tuh..ok..selamats..jaga diri elok2..,

Suhaida said...

su..time ngndung ni..moody touching sensitive ni ada juga..tp jarang..tapi yang su perasan..su selalu nak marah!grr!!hehe..tapi yang sangat terkesan kat student..orang lain tak berapa pulak..kuikui..sian diorang..

apapun..semoga kt sama2 epy2 kan..tak best bila ada perasaan tak best camtu kan??