~us~

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Tuesday, July 12, 2011

Breastfeeding Class

sabtu lepas ain n hubby g kelas penyusuan
kat SusuIbu.Com cwgn Bangi
seronok betol + excited hehehe
ye laa nak dapatkan real face 2 face yer discussion

sebenarnya kelas nie limited tuk 6 pasangan je
tapi rezeki baby, ain dapat menyelit tuk psgn yang ke 7
alhamdulilah.. syukur sangat
ain nak masukkan positive minda tuk BF nie
supaya lepas nie, apa pon yang diperkatakan org
dapat ain tepis dan hadapi..

kelas nie 3jam +/- laa
banyak yang di ajarkan Puan Kamariah (speaker on that day)
bila tenung dan revise balik
rasanya mudah berbreast feeding nie
tapi secara teori laa kan..
hehehe in real situation
kita tak tahu..

tuan rumah dgn tummy yer yg dah boolaaatt
kat depat premis SusuIbu.Com


nie anak patung baby yang digunakan masa kelas..
kiut tak baby.. tapi besar kan..


nie laa Puan Kamariah yang bagi talk

nie, segala info yang dibekalkan during class..
nampak tak buku hijau tuh..
ain dah beli buku tu before this..
so ada 2 buah dah.. harap2 bergunalaa ilmu2 nie

7 comments:

Kay said...

Salam..
Happy Ummi Kay bila tau Ain dah gi kelas BF..Bagus sesangat mempersiapkan diri dengan ilmu sebagai ibu, memandangkan ini kali pertama menjadi ibu..
Pengalaman Ummi Kay, masa minggu pertama dan minggu ke dua, susu badan tak banyak..jangan putus asa..teruskan bagi bb hisap..walaupon sikit, kolostrum tu berkhasiat..
Pastu pastikan BB hisap dengan betul sbb ada kes dimana BB hisap tak betul sampaikan puting ibunya jadi separuh..(sakit la kan..)
harap harap bb Ain hisap denagn baik..jadi, tak sakit la...

sekian...

Suhaida said...

wah..bagus2..nnati boleh ajar su balik..nak tau tak..su pegi kelas bf ni masa sebelum kawin lagi!hahaha..tapi time tu teman kakak sedara..kiki

qaseh johanna said...

wah ain...suke tgk puyut bulat tu..hihi ain pon makintembam..xpe2..pas deliver..kompom langsing!**semangat tuh!

~~ooo..ain dah g class ye..harap2 pasni aklau ade rezeki..boleh la ajr sy plak ye.. =)

Ema Mokzima said...

wahh..bestnya langkah ain hadir kelas Bf tu... ema kena ikut juga nie nanti..hehehe... harap selepas nie kita leh sama2 belajar dan tahu cara yg betul dan terbaik utk baby kita.....

Mia-Ina said...

kagum dgn smgt ain p class mcm ni..lps ni leh tanya ain la bab begini

AIN NAZRI said...

Ummi Kay : ain berdebar2 nak go live yer kaedah nie.. harap2 tak give up ler..

Su : kita sama2 belajor

meme : no worries.. insyaAllah kita sama2 support each other

Ema : bagus tambah ilmu g kelas nie

Mia : buleh sajerk.. kita sharing is caring

romzi seli said...

kat umah aku ada sorang lagi puan kamariah.... :D