~us~

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Thursday, April 28, 2011

Gembira Kita... Orang Lain Sedih

topik nie issues lama..
dah lama dah..
aku cerita dari sudut aku ler..
sudut org lain aku x tahu..

dulu2 masa first aku dah decide nak tunang + kawen pada 2009
aku cuma inform mama + papa..
even adik2 aku pon tak tahu..
dan bila nak sampai majlis baru aku inform depa semua..

kengkawan.. memang x tahu aku tunang..
kecuali bebudak opis ajerk..
kengkawan sekolah ke apa ke
memang aku x inform..

sebabnya... aku tahu aku gembira..
tapi aku jugak tahu ada yang sedih..
masa tu aku ada sepupu + makcik + kengkawan yg single lagik
jadi aku x moh laa menyinggung hati mereka..

aku tahu mereka akan happy for me..
tapi jauh jauh jauh dalam sudut hati mereka ..
ada rasa sedih kan..

sama gak masa aku kawen...
most of my fren sgt terkejot..
mcm aku buat tindakan megejot..
dan lagi sekali aku melangkah banyak bendolll
aku tahu depa happy for me..
tapi aku jugak tahu jauh di sudut hati mereka
ada perasaan sedih yang menyuntik..

dan ia berterusan.. bila aku ngandung..
boleh aku katakan.. ada gak kengkawan yang x tahu aku ngandung until today
sbb aku tak bagitahu mereka aku ngandung
kecuali lah dia tanya.. baru aku jawab

adalah sgt berat hati tuk aku bagi tahu..
sbb ada yang kawen lagi awal dari aku..
masih belom di kurniakan zuriat lagik..
yes.. i'm happy sebab pregnant..
tapi lagi sekali jauh di sudut hati mereka..
ada perasaan sedih + pilu..
akan berdetik di hati mereka...
"kenapa dia dah.. kenapa aku belom"

jadi aku ala2 serba salah..
aku nak diaorg positive
tapi bila sentuh bab hati dan perasaan
ia sukar di bendung kan..
hanya diri mereka yang boleh mengubahnya..

itu sbb aku senang update apa2 guna blog..
mmg blog aku limited access tuk kengkawan aku..
hanya yang tahu.. tahu laa..
yang x tahu.. dan x tanya..
aku diam2 aje laaaaaa....

3 comments:

AkUiStInI3 said...

btul tu kak ain...mmg ktorang jeles bila tau kawan2 dah peknen..tapi bkn jeles marah..jeles hepi..hepi sbb kwn2 dah peknen..Alhamdulillah..Doakan ktorang pulak peknen kak ain..doa2 org yg tgh peknen ni untuk org2 lain yg nak peknen tu senang makbul..doakan kami yer...

rDnA said...

betul tu ain..bila bab perasaan ni susah nk bendung..kdg2 kita rs happy tp tak semestinya org pun akan turut sama happy dgn kita..tkut tersentuh emosi diorang..

AIN NAZRI said...

TiniE : insyaallah dik.. jgn stress2 tau.. kena tenang dan redha... insyaAllah.. Allah tu tak kejam.. dia tahu apa yang terbaikss buat kita...