~us~

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Monday, April 26, 2010

Besday Encik Suami 2010

today 25th April, besday buah hati aku..
"SELAMAT ULANGTAHUN CAYANG !!"
simple je kami berdua celebrate..
spend time together...
lunch aku masak asam pedas kembong + brokoli goreng
then lepak2 kat umah tgk tv aje..
layan citer tamil.. hik hik

petangnya kitaorg decide nak kuar..
mula2 g tmn equin jusco..
nak g fish spa tuh..
tapi sampai2 tgk org ramai kat kolam tuh..
so cancell.. kuar balik...

pk punya pk ingat g alamanda lah..
leh gak layan wayang kan..
sekali pergi.. mak aiiihhh..
sesak + takde parking...
again kita org cancelll...

then encik suami decide pergi The Mines
ohh sangat excited sbb nie first time aku pegi sini
hik hik kelakar kan...
nak tgk wayang hajatnya tapiiiii
takde yg menarik..
so kitaorg decide melayari terusan kat mines tu
hehehe bukan naek boat maaaa..
cuma berjalan kaki hingga ke kawasan tasik besar
believe or not mmg seronok kat hujung tasik tu..
ada 2 pasang swan.. satu hitam satu putih...

swan putih tu suka dengki yang hitam..
dia leh kejar nak perambat swan hitam..
teruk betol.. dia ingat dia chantek sangat agaknya..
tapi the black swan tu sgt manja dan chumel....
meh layan gambo..


mcm biasa mestilah gambo pasangan kekasih nie dulu kan..
me and encik suami...

nie ikan yang kat terusan awal2.. besar2 ikannya
dan berkaler2..meriah

nie ikan yang kat tepi tasik besar.. belah2 hujung tuh..
banyak ikan talapia..


this is black swan yang sangat manja dan cute..
**sila ignore gambo kaki itu ye..
(gambo kaki bangla hik hik dia lepak kat situ)

haa korang nampak tak white swan tu tgh nak dtg kejar black swan...
kan betol aku kata... mereka nie saling dengki.. cian si hitam

laju je white swan nie berenang...
black swan dah semunyik kat belakang tembok terusan..

seb baek ada staff yang halau white swan tuh...
kalau tak mesti depa main kejar2 tarik bulu kan..

kui kui kui

antara replika air pancut kat area tuh... so kiut this frog..

kitaorg first time dtg jadi no food for them laaa swan nie tgh makan lumut

nampak tak ikan yang berenang2 tu... so cute !

masa nie dia org tgh berebut kan tutup botol mineral yang warna putih.. mungkin dia orang ingat itu makanan kottt

dah sudah lepak tgk ikan.. jalan2..
perot dah mula berbunyi...
pk lagik nak makan kat mana..
actually encik suami nak ajak makan kat bagan lalang..
tapi tempat tu kan jauh... so kita org g area kajang + bangi
kot2 ada kedai ikan bakar yang sedapp..
pusing punya pusing.. sampai perot dah betol2 menendang
mintak makan.. hehehehe

maka kami buat keputusan untuk makan di
'WARUNG DUSUN SUP GEARBOX'
kat Bandar Baru Bangi
encik suami kata dulu2 kawan2 dia selalu
ajak makan sini.. tapi dia tak pernah ikot..
so dia ajak try makanan kat sini..
oh try yang berbayar ye !!!

nie laa signboard kedai tuh.. betol2 kat tepi jalan...

order air : tembikai + air kosong (encik suami) dan
teh o limau kosong utk aku


kangkung goreng biasa.. sikit je kan..

siakap kukus halia... mmg sedap..tak rasa hanyir

the best menu yg aku suka malam tu
kembong bakar.. giler superb
i likeeee


main dishes: sup gearbox.. nie encik hubby laa sorang makan.
aku amek isi2 tepi aje laaa .. bagi i sup dia tak sedap..
mungkin sbb kuah dia tak berapa mengelegak kot


dan endingnya... jeng jeng jeng

abessss tadaaa... sbb aku tak makan nasi putih..
dok ratah lauk je.. mmg laaa leh abesss..
hik hik hik


dah kenyang kami bergandingan balik ke umah..
sibuk nak prepare for esok plak..
tomorrow is monday.. working day
yeah.. chaiyok chaiyok...

Sunday, April 18, 2010

Mentor ke Mental

ngarut ngarut...
aku tgk peserta peserta yang
join mentor kali nie..
sgt sgt memalukan diri sendiri..

ada ke ngaku leh menyanyi tapi
sebenarnya hampeh betolll
ish ish ish...
tak ke mereka rasa mereka memalukan diri sendiri??

semua nak jadi artis.. pelik betol..
tapi takpelah pilihan masing2..
harap2 aku akan terus tak menyumbang
dalam industri mengkhayalkan..
hik hik hik...

simpan duit jgn beli album.. kalu nak dolod je laaa

Sedih

Jam dah dekat jam 2.30 tapi mata ni tak leh lelap..
as usual aku on lappy aku and go to blog..
aku tgk kat link ada update terbaru dari
Kak Baya @ http://supermom0978.blogspot.com/

hati berdebar debar.. dah lama aku jadi silent reader
aku dapat tahu pasal story dia kehilangan anak pon
melalui forward email kawan2..
tak puas baca email fwd.. aku google cari blog
and aku jumpa... aku baca dari awal kejadian..

Al-Fatihah buat Adik Dzafri..
kisah yang sangat meruntun hati keibuan aku..
**even aku belom pernah melahirkan
bagi aku, kak baya sgt tabah..
dan bukan dia sorang yang mengalaminya..
ramai ibu2 kat luar sana ada pengalaman begini..

aku simpati pada dia..semoga ALLAH memberinya ganjaran atas kedukaan ini..
Allah takkan kejam pada hambaNYA... ameen..

Saturday, April 17, 2010

Sabtu is Saturday

Sabtu muncul lagik.. 17 April 2010
hari nie awal aku bangun..7.00pagi
uppss tu pon subuh gajah kan..
terus mandi2 siap2 dan amek kunci kete

aku nak kena g MMC jalan semarak nie..
tapi singgah kat Pantai Dalam amek kak saimah..
arini ada meeting tahunan kotamas..
tak sabar nak sampai..dan daftar

nampak bersemangat kan..
tapi bukan semangat nak g dgr meeting tu
sekadar nak g daftar dannnnn
amek duit kedatangan RM60..
banyak kan.. lebih RM10 dari tahun lepas..

saper nak bagi duit byk tuh...
lagipon tgh2 bulan nie..
rezeki jgn di tolakkk..
dah settle aku segera pulang..
hantar k.saimah dulu..
pastu terus memandu secara berbahaya
balik ke puchong.. **jgn contohi pemanduan ini**

singgah kat OTK... nak beli barang dapur..
petang nie encik suami ada keje..
so aku kena pastikan sebelom dia melangkah keluar umah
dia mesti makan dulu...

rasa bersalah ok.. weekdays aku mmg jarang masak..
apa salahnya weekend aku masak..
untuk org tersayang...
chee wah...
haa so layan laa gambo menu aku arini..

sambal sotong...
takde warna hijau kan..semua merah..
kurang menarik persembahan aku kali nie


sayur sawi jepun
tumis dgn bawang putih + sos tiram


Jadilah untuk menu hari ini..
petang nnt baru pk nak dinner apa malam nie..

Thursday, April 15, 2010

alooohaa... yezza.. jejari aku rajin nak menulis pagi nie..
saja saja... berminat utk taip..
tapi idea nak tulis tuh aku tak tahu topik..
takpe takpe aku nak share sesuatu..
my faberet song setakat hari ini..

tajuk : KU BUKAN AKU by TILU

Lama sungguh hari berlalu
Hening malam menyiksaku
Bila bersendirian sepi jadi pilu
Kau pergi aku yang hilang
Sedikit pun hidup tak senang
Langit cerah ku renung mendung kelabu

(korus)
Kerana diriku bukan aku
Tiap kali kau menjauh
Fikiran tak keruan
Jiwa rasa kekosongan

Diriku bukan aku
Tiap kali kau menjauh
Pulangkan dia ke pangkuanku
Yang digemar menjadi bosan
Sukarnya cari ketenteraman

Bila hati bersedih semuanya tak betul
Ku cuba setabah hati melupakan
Dirimu dari ingatan
Tapi semakin dicuba semakin rindu

video

masa first time aku dengar lagu nie dalam kete..
perasaan aku masa dengar lagu nie..
"HATI BERBUNGA BUNGA BAGAI DILAMUN CINTA"
huh..seb baik aku takleh nak update status mlm tu
tapi itulah perasaan yg aku rasa..

cuba korang dengar.. menarik kan..
eemmuuaaahhh...

Tuesday, April 13, 2010

Blog Hoping

arini aku blog hoping.. ye ke nama dia ek
tapi ziarah menziarahi laa gamaknya..
ada blog fav ada blog yg mmg aku suka
tapi cam biasa.. silent reader..
tak reti nak komen pebende..

tapi majoriti blog yg aku pergi mengisahkan
kisah ibu yang kehilangan anak..
ada juga ibu yg dapat anak cacat..
cara mereka meghadapi semua nie..
cara mereka bermain dgnhati dan perasaan
kekuatan dan ketabahan mereka..

kalau boleh semua orang mahukan kesempurnaan itu..
namun ALLAH lebih mengerti..dan memahami..
semoga ibu2 berkenaan di kuatkan hati..
di kuatkan semangat.. aku mendoakan yang terbaik buat kalian..
cerita kalian meruntun jiwa keibuan aku

Monday, April 12, 2010

Impian Semua Orang


holaaa hoooo... well citer pasal impian plak hari nie..
actually aku ada terbaca satu blog nie..
orgnya pon aku tak kenal hehehe saja blog hoping ke walking ek..
apa2 je laaa...

dalam blog nie aku baca article about wife n husband
yang rasa sgt depressss sbb tak dapat melaksanakan impian dia.
masing2 mcm tak bersemangat nak teruskan idop.
well tak salah org ada impian.. dan tak salah kalau dia kecewa
sbb impian dia tak tercapai.. TETAPI
pernah tak kita kaji kenapa impian kita tak tercapai??
let say lah aku letak myself as example ok..
kang citer pasal org lain, ada yang terasa kot..
ish ish ish... tapi citer aku nie aku tahu
semua org akan terasa...
dalam dunia nie semua manusia ada perasaan..
perasaan untuk memiliki baby itu normal.. tapi dah kahwin berbulan bulan.. still tak dapat jugak..
ada tak kita tertanya kenapa tak dapat lagik...
jawapan standard aku... "Belum Ada Rezeki Lagik"
tapi adakah kita hanya bersandar pada hakikat itu aje??
ada tak kita usaha... YA.. usaha..
jumpa doktor, g urut, g brubat tradisional..
sekiranya segala jenis jalan mak nenek kita dah buat..
dan still tak berjaya.. barulah kita leh cakap..
belum ada rezeki lagik...
jgn plak kita takde usaha apa2 alih2 kita menyalahkan takdir ALLAH
sbb ALLAH tahu apa yang terbaik buat kita..

contohnya mcm aku nie.. semua org tahu aku nie GEMUK..

sbb aku gemuklah aku tak leh nak ngandung..

tu sbb aku berusaha..sgt sgt berusaha..

mengurangkan berat badan.. supaya aku leh dapat
banyak banyak zuriat.. yang soleh dan solehah..

tak sabar nak tunggu berita gembira.. so buat yang tgh mengharap mcm aku jugak..
silakan berusaha...

apa2 pon aku tahu
GEMUK ITU HODOHHHHHH
jadi aku nak koros... nak nampak chantek..
bila bergandingan ngan suami ku terchenta...
ameen..


Sunday, April 11, 2010

Ahad yang cepat berlalu


ahad..mcm biasalah kan..
hari aku bangun sgt lambat...
hehehe dan yang pasti
bangun2 aku terus g dapur dulu..
takut kang laki aku jenguk dapur
lagi awal dari aku.. hehehe

semalam masak nasi ayam..
so ada balance ayam
kat dalam peti sejuk tuh..
tak tahu nak masak apa...
tenung renung ayam tu..
last2 jadilah mende nie..
tadaaaa....

meriahkan lauk aku.. mcm nak bagi budak2 makan aje..

padahal laki bini + ijah je yang makan.. hehe

Friday, April 9, 2010

Makan Makan GA April 2010

hello uolsss.. hehe
so citer hari ni mcm tajuk entry lah..
makan makan punya acara..
ceh post sebelom nie sibuk citer nak koros.. hehehe
nak wat camner kan..
ini merupakan salah satu xtvt wajib GA
apa2 pon meh layan menu hari tuh..
nie semua dibawa secara pot luck
konsep kali nie "MASAKAN KAMPUNG"
ta daaa..... layan je laa gambo nie

**susunan gambo agak carca merba tapi korang layan je laa

peach caramel by Jijie

menu wajib jumaat. Pisang segar by Azhar

Air 100 Plus & Coke. -should be inaz tapi dia wakilkan aje

tambahan kuih.. goreng pisang +karipap-by KJ
Mangga Madu by Azhar
Kuih Kelantan *Tok Aji Serban by Dina
Sayur goreng beli by KJ
Ayam Goreng Rempah beli by KJ

Nasi Putih Bungkus beli by Kak Nani
Ayam Drummet Goreng by Huda
Nie close Up tok aji serban by Dina

Kopok Goreng by K.Saimah
Ulam Timun by K.saimah

Ulam kacang panjang by K.Saimah

Ikan Bilis Goreng Kicap by K.Saimah

Ulam Jantung Pisang by K.Saimah

Ikan Terubuk Bakar by KJ
Udang Bakar by KJ

Popia Sengkuang by Budak Chomel GA ekekekeke

aku rasa mcm ada lagik gambo tak masuk...
antaranya
**sayur lemak pisang by KJ
** sambal ikan masin perak by K.Rowe
**ikan rebus goreng berempah by Abe Hafiz
**kuah asam cecah ikan bakar by KJ
**Tempe goreng by K.Saimah


Thursday, April 8, 2010

Latin Dance Class

huh tajuk aku gempak kan.. hehehe.. hari ini secara rasminya.. aku dah masuk kelas Latin Dance.. sangat seronok.. kelas bertempat di gym menara TM dari jam 1 ptg hingga 1.45ptg. huh berpeluh tak hingat.. dah laa lama tak meng'excersize'kan diri.. turut join KJ ngan Jijie.. kelas mmg hapening.. hopefully dengan excersize mcm nie.. berat aku turun laaa nak nya.. heh heh heh..

utk first class nie kita org belajar step guna lagu Nobody dari kump Wonder Girl tuh.. hehehe korang leh imagiine kan aku yg gemok nie menari.. hahahaha tgk dalam cermin mmg aku gelak sendiri.. mmg ikutkan aku paling besar dalam kelas tuh.. tapi tak kesah lah kan.. janji aku seronok.. before nie aku join aerobik class... tapi sejak lepas kawen lama aku tak pergi.. naik tepu lemak2 aku nie.. berat pon dah nak jejak 3 angka.. ish ish ish... teruk betol.. hopefully berat aku akan tiba ke angka 8x je.. sikit2 turun.. takpe slow slow aje.. usaha kan tangga kejayaan.. kan kan..

walau hati gundah gulana tapi aku rasa aku tak leh biar streesss menguasai diri.. aku harus keluarkan dari kepompong.. masa kat opis je masa aku nak ber huha huha.. balik umah.. aku dgn life aku dan suami... takde sesape leh masuk kepompong.. sbb masa yang ada aku nak gunakan sepenuhnya dgn suami aku... berbincang mengenai masalah yang ada..

oh ya.. hari nie merupakan hari ke4 aku berpuasa.. isnin ngan khamis aku niat puasa sunat.. selasa rabu puasa ganti.. bukan tak nak niat puasa ganti isnin aritu tapi tgh test market tgk kemampuan aku bertahan.. ye laa hukum posa ganti nie bukan leh suka2 buka.. ari nie plak aku posa sunat khamis sbb arini kan aku attend kelas latin dance tuh,. takut2 tak tahan.. tapi alhamdulilah skrg nie aku masih dgn puasa aku.. letih teruk sikit dari biasa.. tapi nak buka kang sayang plak.. jadi aku harus berusaha.. chaiyok chaiyok.. yeee haaaa....

update mengenai GA bigger loser nampaknya ada penurunan yang aku buat... alhamdulilah.. berusaha lagik.. target dalam turun ke 7xkg pon dah cukup bagus utk aku.. setakat nie masih 9xkg.. huh kena usaha lagik nie..well... layan je laaa..

jom joget jom...