~us~

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Wednesday, December 26, 2012

Cuti Krismas Yang entah apa2 kat Hotel Kuda


semalam kan cuti..
memang niat nak lepak umah aje..
tapi petang tu dapat call dari Suria hotel kuda.
bgtahu yang aku terpilih terima cenderahati dok hotel kuda 1 malam.

kena spend 60 minit kat situ..
dia kata ada dinner buffet sbb diaorg buat krismas open hause..
so alang2 nak dapat vaucher ajak en somi n adik ipar gi
kat sini ler byk drama..

buffet dinner yang di katakan tu cuma
nasi putih + ayam bakar + daging masak merah kot + sayur campur
aku ada nampak pinggan desert tapi dah abes.
and xde refill2 pon..
air plak ada tean n coffee yang ala2 tgal sikit
pon x refill and also
air kosong sejuk.. pon no refill..
semuanya tgal sikit2.. bg aku ala2 sisa la...
*x snap gambo masa ni sbb macam unexpected
jemputan 5star hotel kan..

then kami di bawa pusing2 tgk facilities hotel
especially kat bahagian medical mereka..
memang canggih2 laa mesin yer
alaa korang pon tahu kan
hotel kuda tu mmg view dia chantek..
tapi aku dok pusing2 area hotel tu
banyak je menara diaorg yg dah bocor2 tapi x repair..
errmm jadi impression aku pasal 5star tu mcm dah kureng
di tambah dgn buffet yang x refill.. mmg unexpected laa..

lepas dah pusing2.. depa explain pasal jadi palace vacation club..
ok.. what price u expect tuk join club nie..
bagi aku yang ala2 kurg berkemampuan ni..
memang bukan keutamaan aku laa

standard laa kan org sales ni..
dari 330 sebulan leh down sampai 175 hengget sebulan..
but still.. makcik x mudah di pengaruhi..
sbb dah leh agak strategy ni..
jadi kami laki bini dah mind set..

cuma apa yang aku x suka ayat sales manager dia..
"akak n abg patut kena say sorry pada anak akak abg sbb x dapat bg yang terbaik tuk dia"
hek eleh.. aku hangin je.. kalau aku x bg anak aku makan ke belajar ke..
leh laa di katakan aku x bg yang terbaik buat anak aku..
setakat x bawa dia bercuti.. apaa laa sangat..
eh makcik x kemaruk laa ... terus rasa mcm benci giler ngan sales mgr tu

bayang kan kita org sampai kol 8
and balik kol 11.30 malam
dok layan mende ni..
pastu siap plak dia pertikai kan gaji kitaorg
"saya tgk gaji abg n akak W ribu, x kan laa x leh nak byr 175 hengget sebulan tuk program ni"
lagi laa aku rasa mcm.. biadap betol mamat ni..
tadi awal2 kata takde paksaan..
at the end, dia mcm perli2 kita lak..
duit aku.. sukati aku laa kan..

*aku still benci mende2 strategy sales mcm ni..

ni jalan menuju ke loby dari basement parking. Tiket Parking RM6/entry

letih giler mengejar budak ni. bukan reti dok diam pong

ni tempat makan dia. ada 2 side yang berbeza.. belah sini tempat makan. kalau nak air kena pergi side sebelah.
 kat belakang tu diaorg dalam sesi memujuk tuk jadi ahli..
mungkin ramai laa yang join kot..
aku je yang x nak join sbb aku bukan kaki bercuti ponggg

ni kitaorg jalan2 area dari pool terus ke lobi.. ni menara2 hotel ni yang aku kata ada bocor tapi x di baiki lagik
 pastu kitaorg di bawa tgk bilik suite n deluxe
yang dapat percuma 7mlm uk kita stay
di hotel2 yang sedia ada.. (ada laa dia explain kat kitaorg)

bilik air..

jamban.. eh tapi apesal ada 2 ek.. bg aku mcm lebih kurg ajerk

singki bilik air suite

ada lah bath tub ni

ni bilik suite.. katil king.. tu adik yg bawa kitaorg pusing2.. sgt baik yang ni.. yang kerek buat aku menyampah tu, manager dia..

bilik suite gaks

view kelam dari dalam bilik

yang ni bilik air tuk deluxe

ada scale gaks..

dalam bilik air gak



katil tuk bilik deluxe

dalam bilik deluxe
 haa dah laa.. gambo lain semua kelam ajerk
kekekekeke
ni free vaucher yang kita org dapat.. complimentary room, health check, buy 1 free 1 tiket naik bot n also diskaun 50%
K lah.. letih menaip.. kui kui kui

6 comments:

CeqGu said...

1st time sggah sini. Anis pun pernah dapat gak jemputan tadah tlinga kat hotel kuda ni. Penat tadah telinga berbaloi sbb dpt gak merasa duk hotel tu semlman free hihi. Bohsan la hotel tu. Xtau la kot2 skrg dah ok
?follow u

Shu @ Mrs. Hamid said...

Hmmmm... shu pun dah terkena dr hotel ni 2 years back. Shu rasa sales person diaorang ni memang kurang ajar, hubby shu siap kejar dan nak tumbuk sales person tu gara2 mulut longkang dia. Nasib baik tak jumpa, kalau tak memang lebam2 dah kot.

Mama Adam said...

Hahahah... bukan org sales selalu mulut manis ke? Supay org cair... kalo mulut busuk, mcm mana org nk cair. Kira provoke la tu... mana tau umpan menjadi. Bengang punya pasal, terus join. Adoiiii

AIN NAZRI said...

Ceqgu : thanks singgah. ye laa berbaloi dapat tdo free.. n also check up free..

Shu : wah, naper sampai nak bertumbuk tu? tapi kdg2 diaorg ni kata di ucap ikut dan ajerk..

Mama Adam : tu laa... since kitaorg dah aware bab2 provok diaorg ni.. tu yang cool aje.. masuk kete baru lepaskan marah.. kekeke

filanastasia said...

kalau aku la ra.. dah kena sekel dah si manager tuh.. mulut tak insuran betul...

AIN NAZRI said...

KD : aku sebab pk malas nak layan.. kalau ikut hati aku nak benamkan dia dalam tasik kat hotel kuda tuh