~us~

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Saturday, September 3, 2011

Pengalaman Guna Salindah

oh ye aritu tinie lalink
ada tanya pasal Salindah
ain guna salindah since kandungan 3 bulan..
sbb memang set nie dari 3 bln




kalu tgk gambo tu B1-B6 tuk makan masa mengandung
L8-L12 di makan selepas bersalin
jadi set nie lengkap..
bagi ain, salindah nie banyak membantu
dalam proses bersalin..

sebab bukaan sampai 5cm ain mmg x rasa apa2
until air ketuban pecah..
dan rasa sakit hanya rasa bila bukaan 9cm nak ke 10cm
sakit tetap sakit tapi terkawal lagik

lagipon salindah nie good for baby gak
yelaa ain nie bukan jenis sekali main terus lekat
jadi bila dah sekali lekat.. memang nak yang terbaik buat baby
masa lahir pon kulit baby nampak gebu ajerk..
mata bolat.. menjaga Auf pon senang

so kalu sesaper yang minat leh laa try makan Salindah nie
sbb ain rasa masa mengandung tu sangat mudah
kalau boleh nak ngandung lagik..
even uri kat Auf takde biji2 (mean anak mmg satu ajerk)
tapi rezeki kan Allah yang tentukan..
:)

5 comments:

Jiey^Mien said...

Kawan akak ada 2 org yg amik Salindah ni.. Sorang tu mmg mudah bersalin, dr ank 1st smpi no.3..

Yg sorang lg mkn gak, tp deliver operate gak sbb tak bukak..

rsnya, it's not really up to the product.. dh bahagian ain senang.. Alhamdulillah..

Bab baby gebu tu pun no comment.. Tapi kawan2 akak tu kata, baby bersih la ms lahir..

filanastasia said...

aish.. teringat time dolu dolu makan B6 sebb nak elak sakit time peod.. sampai ke sudah, la ni tak sakit senggugut segala... cuma hati jek yg sakit.. muahahah


coretan dr meja kecil yg baru a.k.a meja pantry (kes kecik ati tak mo duk kat opis)

Mia-Ina said...

best jugak dgr pengalaman org br lps bersalin....guna produk ni..mia nk ucapkan salam raya ain...br balik ni..

Salindah & Ibu Mengandung said...

Harga Salindah Terkini, Foto Produk Salindah TErbaru & Testimoni Salindah, lawat web rasmi di sini http://www.edaransalindah.com/myorder/index.php/set-salindah-ceraian-salindah/set-salindah.html

Salindah & Ibu Mengandung said...

Harga Salindah Terkini, Foto Produk Salindah TErbaru & Testimoni Salindah, lawat web rasmi di sini www.edaransalindah.com