~us~

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Wednesday, September 28, 2011

'Auf Botak

jumaat lepas ain ngan somi
berjaya cukur rambut 'Auf
anak ibu ngan anak ayah dah botak..
suka tgk.. chumelll sbb muka dia 
nampak cam baby boy..
kalau idak asal jumpa org je mesti
cakap ni baby girl.. huhu
*mcm org kampung keratong cakap
"atas mcm mak..bawah mcm bapak"
hehehehe

actually IL ain dah tanya nak dia cukurkan ke
after majlis potong jambul tu
tapi ain cakap tak moh lagi tunggu abes ari..
huh alsan je tuh
sbb ain mmg nak buat sendiri..

ye laa andai kata 'Auf nie mmg satu2nya anak ain
at least merasa laa jugak cukurkan anak sendiri..
IL ain mungkin akan dapat cucu2 lain @ cucu sedara
yang di leh botakkan.. 
ain tak mungkin dpt peluang cukur rambut anak org kan

mula2 en somi x setuju
dia kata nnt laa balik keratong suruh mak dia 
cukurkan since IL ain dah penah cukur rambut cucu sedara
dia 2-3 org..
tapi ain nie degil dan direct say NO
and say I NAK BUAT SENDIRI..
ANAK I SATU JERK..

tu laa alasan ain bila apa2
nak patahkan cakap somi ain..
huhu jahat kan.. bukan apa..
perasaan ain mmg lain..
i dont want to think in future..
kalau 'Auf ada adik alhamdulilah..
Tapi if NOT.. then ain akan kesal n nyesal..
semua ain nak buat sendiri..

dari ari pertama bawa 'Auf balik umah..
ain mandikan dia sendiri..
ain pakaikan dia baju..
ain tdo kan.. ain layan main
ain berjaga tak tdo layan kerenah dia
sbb mungkin lepas nie dah x merasa kan..

even ada yang kata masa depan kita tak tahu
betol.. tapi ain x nak pikir jauh2 dah..
apa yang ada depan mata je ni ain layan..
so mmg full attention tuk 'Auf
supaya ain x ralat 
if ain terlepas any moment dgn dia

'Auf mmg keajaiban ain..
when doktor say peluang ain get preggy 30% only
ain sangkal doktor tuh..
ain terus usaha to get baby even sorg pon xpe..
jadi bila uri tu hanya kuar sebiji as petanda org lama2
ain dah sedia.. ain leh terima..
sbb ain doa kat Allah ain mintak at least 
beri ain rezeki anak even sorg..
so kenapa ain nak demand more 
bila Allah dah bagi sorg..
dalam keadaan ain yang peluangnya cuma 30% ?

perasaan ni mmg kejam tuk ain
sbb dia selalu buat ain rasa ragu2 dan 
keep thinking to be the best
dan kdg2 terdetik.. seandainya
Allah meminjamkan saat bahagia ini seketika
apakah ain mampu menghadapinya??

YES.. sometime ain terpikir situasi tu
kalau boleh ain x mahu kebahagian ini di rampas..
tapi siapalah kita kan..
ada kalanya sesuatu jadi tanpa terduga
dan ain kena sentiasa kuat dan bersedia
supaya ain tak terus rebah

ooo sudah melalut..
ni ler bila tetiba ada rasa nak luahkan perasaan
mmg nak all out..
suka x suka org nak dengar.. itu terpulang
sbb lepas nie.. apa yang terbuku di hati ain
sekurg2nya tak terbeban..

layan gambo 'Auf pulak ye


ketika proses berlangsung..
ibu kejekan belah kanan
ayah amek belah kiri

asyik dia tdo
masa ni tgh nak buat second round cukur
supaya yang halus2 tu kasi licin

dah settle semua
'Auf still tido jugakk

ni kenangan gambo before di botakkan..
tak cukup ngan pisau cukur..gunting kecik pon guna gak 

4 comments:

qaseh johanna said...

yeah...'auf dh botak...tp mmg terserlah wajah ain pada 'auf..mmg ank ibu la 'auf ni...

'auf nmpk lg bulat pas dibotakkan...bape kg dah 'auf skang ni ye ain..?

Mia-Ina said...

sedih lak baca coretan luahan ain ni..x sangka gak doktor kata kat ain 30% ye...tp kuasa allah melebihi segalanya..ni lah hasilnya...ble dicukur, nmpk auf mcm baby boy :-)

Ema Mokzima said...

Auf dh botak..hehehehe... bru la terserlah lelakinya..hehehehe

tersedar bila bc coertan luahan ain... betul.la.. kita tak tahu kebahagiaan yg kita ada sementara entah sampai bila... harap2..Allah memberikan pada kita selamanya..sehingga hayat kita masih ada....

chinta... said...

alololo...comey nyer auf...sebijik muka ibu dia...bambam kan dia..ase nak geget2 je lengan tuh..huhuhuu