~us~

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Thursday, May 12, 2011

Persediaan AinNazri's Baby

bila di tanya mengenai persiapan
tuk sambut org baru..
frankly speaking.. aku x buat apa lagik..
tak beli apa2 lagik tuk baby..

ada x de aku beli mende nie..
dalam gambo tu..
tilam baby kecik (ala2 comforter) +
siap dgn net
then satu set tuala mark & spencer
yang sgt murah harganya
(2 helai baby towel + 1 tuala dewasa + face towel)




tu je laa setakat ari ni..
nie brg2 yang xde dalam list..
saje jejalan kat lobi opis nie
ada org jual so aku tgk harga sgt murah
aku pon beli hik hik

sabar ye anak ibu.. insyaAllah..
genap kamu 7 bulan.. ibu beli semua kelengkapan kamu..
mengikut apa yang ibu plan..
bukan ibu x moh beli awal2..
tapi anak ibu x moh tunjuk
kamu nie gegirl ke boboy..

setiap kali check up..
ibu tanya doktor dan doktor nak tgk..
kamu pusing tunjuk montot tomei kamu tuh..
datang check lagi sekali..
kamu kepit kaki tak moh bukak2
mcm mana laa ibu tak pening nak beli baju

memang ler ayah kamu kata beli baju kaler putih aje
tapi ibu kamu nie nak beli baju kaler2 jugakkk
hehehehe.. ibu jumpa org tua2 pandai ngurut
ada yang cakap lelaki...
ada yang cakap perempuan..
aduhaiii anak ibu...
saja mahu bikin suprise sama ibu kan..

takpelah.. janji kamu sempurna dan sihat
ibu tak kesah kamu lelaki ke perempuan..
insyaAllah.. kelengkapan kamu ibu siapkan..

6 comments:

S-a-B-r-I-n-A said...

Ira,

setuju dgn Nazri.. beli dulu kaler putih.. tapi jgn beli byk2.. janji cukup utk tukar2.. dah tu baru shopping yg berkaler2 lak.. lagipun baby cepat membesar.. ;)

Ilyas dulu pun akak beli semua putih.. hehehe..

Shu @ Mrs. Hamid said...

Memang tak syok bershopping kalau tak tau gender baby. Beli je kaler yang universal mcm hijau, coklat, oren etc...

AkUiStInI3 said...

beli la after 7 bulan kak..mak sdara sy marah kat spupu sy sbb beli awal2. dia kata x baik sgt nak beli awal2 kelengkapan baby ni. org2 tua ni berckp mesti bersebab kan. so better ikut ckp dorang.

yg penting kak ain lalink n baby dlm keadaan sihat walafiat. take care tau. tolong pegang perut kak ain untuk sy..mesti dah besar kan perut akak..hehehe. comel je nak pegang.

Ema Mokzima said...

hmm cian mama ain, baby malu tu nk tunjuk dia pompuan ke lelaki..hehehe sabar la ya, beli je warna putih dulu... utk stanby... putih kan suci..sesuci bayi yg bakal lahir nanti... hope semuanya selamat.. ema doakan utk ain..amin

Mia-Ina said...

wah2x baby suruh ain tunggu jantinanya tue..dia main cak cak dgn ibu dia...:-)

klik ur nuffnang :-)

filanastasia said...

tak sabo nak memanjakan si kecik ni.. muahahah.. tunggu la ur young gramma shopping sakan untuk kamu yer ain n nazri jr.. hohohoho