~us~

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Wednesday, May 25, 2011

buah ati kucing

4 hari balik kampung...
budak2 kecik nie dah tak terurus di buatnya..
aduhaiii mcm mana laa kalu aku dok kampung 2 bulan nanti

masing2 ada sakit mata...
ada yang kena sakit mulut...
ada yang kena sakit ala2 kudis...
aduhai.. budak2 nie...

yang penting depa nie semua dah koros...
tu yang aku pelik tuh..
dari korang nie terseksa sakit...
aku rasa aku rela korang
pergi tinggalkan aku...
sbb sedih tgk korang mcm nie...



14 comments:

filanastasia said...

ijah tak bg diaorang makan ker?? ish ish.. cian...

Mia-Ina said...

kucing ni kena bg mkn..dimandikan..dibelai...baru hidup...xpe..xpe..ain tgh preggy lani...faham..fhm

qaseh johanna said...

AIN...

saye nak pm ain...klu ain tak keberatan..

bleh tak??

id FB :: Meme'san Johari

AIN NAZRI said...

KD : makan tu makan.. tapi entahlah..

Mia : kucing nie kalau ain ada memang seminggu sekali mandi.. agaknya minggu lepas kan cuti lama sgt.. tu yg terlambat mandi tuh..

Qaseh : alamak.. ain limited access to FB laaa.. tapi aklau nak YM : chomelest@yahoo.com

S-a-B-r-I-n-A said...

kalau nak let go, hati2 ek ira.. kadang takut nanti diaorang dapat tuan yg tak boleh pakai..

akak suggestkan, kalau ira serius dan sayangkan diaorang lah, daftarkan diaorang ni kat petfinder.my. situ ramai cat lovers.. may leh carik Felixthecat or June.. both of them memang antara cat rescuers kat KL ni.. cuba2 lah ek

e-qa said...

cian kucing tuh....tapi comel2 lah...

AIN NAZRI said...

K.Sab : tak terpk nak let go.. kalu buleh biar dia pergi sendiri @ mati.. bunyi cam kejam tp better dr bg kat saper2..

S-a-B-r-I-n-A said...

Ira, sekadar cadangan in case kalau Ira nak let go.. sbb memang bukan senang nak cari new responsible owner skang ni.. dan disebabkan takut kucing2 teraniaya laa akak dok suggest tu.. Felixthecat tu, silap haribulan, is willing to take care of the cats.. apa2 hal, let me know.. akak leh introduce dia kat Ira..

AIN NAZRI said...

kak sab : agak2 leh tak letak kucing kat situ for 2 month (sampai ira abes pantang laaa).. suruh diaorg jaga.. kita provide all makanan dia.. cuma nak suruh dia jaga jerk.. tapi aklau tgh2 jaga tu ada yang minat nak amek.. amek laa.. kalu x minat.. after pantang ira amek balik.. buleh ke gitu..

S-a-B-r-I-n-A said...

Ira, nanti akak cuba2 tanyakan ek.. dia memang ada boarding ni.. berapa ekor semua ni Ira?

AIN NAZRI said...

3 ekor.. setakat nie..(yg anak kucing tu laa) x tahu laa kalu mak kucing tu beranak.. aduhai.. ira nak survey kat mana tempat yang murah tuk ikat kucing betina nie.. dia mmg sgt sgt sgt suka beranak.. tapi anak2nya dia tak pandai jaga sangat.. kalau akak tahu tempat yg murah bagi tahu ye..

S-a-B-r-I-n-A said...

Ira.. speaking of which.. kawan akak tu leh tolong hantarkan kucing ke klinik DBKL.. fees, akak tak sure sgt, tapi memang termurah laa.. kalau bab2 ni memang dia sgt2 rajin dan sgt2 helpful..

AIN NAZRI said...

haa ada ye klinik yg ala2 murah nie.. cuba bagitahu alamatnya.. ira nak bawak kucing2 nie.. diaorg tgh sakit.. kita org tanya klinik yang kat area puchong nie.. consultation minimum 30.. lom masuk rawatan.. dah ler ada 3 ekor.. huwaaa makcik leh pengsan nak sediakan duit rawatan depa 3 ekor.. akak bglaa alamat klinik tu.. biar ira g tanya n bawak anak2 kucing nie..

S-a-B-r-I-n-A said...

kalau nak murah pi klinik kerajaan laa.. kat UPM ada..

alamat ada kat sini http://forums.petfinder.my/showthread.php?t=1112&highlight=vets