~us~

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Wednesday, May 4, 2011

NgiDaM NgIdAm

nyam nyam...

nie laa satu-satunya makanan
yang aku ngidam kan..

last month kot aku paksa
encik buah hati bawa aku g makan nie
balik keje.. lepas maghrib..
dengan gigihnya dia bawa aku g ikea

masa tu hampir2 dia x leh nak bawa
sbb dia ada keje..
serta merta air mata aku jatuh sbb
sedih + kecewa x dapat makan meat ball nie

sayang punya pasal..keje dia malam tu di cancelkan..
ibu ngandung yg mcm2..
dan aku rasa until today..
nie je sekali aku rs betol2 nak sgt2 makan

seb baek pegi malamnya
ada menu nie.. kalu xde..
ada aku nanges hentak2 kaki..
sbb x leh makan mende nie..
huhuhuhu
*ye laa dah malam bukan semua menu ada kan.
depa pon dah nak kemas dah.. hehehe

TQ encik somi.. sudi bawa i gi makan mende
bulat2 nie..
*mlm tu aku cuma makan 3 biji ajerk..
pastu dah tak moh dah..
hahahaha... teroksss kan..
encik suami geleng kepala aje laaa...

even skrg pon kalu makanan yg aku ye-ye nak tu
aku makan sikit jerk..
sekadar merasa kat tekak..
tidaklah habes sepinggan...
nak wat camner.. tekak x leh nak telan byk2..

6 comments:

Mia-Ina said...

macam2x ye kehendak ibu mengandung..tetapi jika suami dekat, begitu mudah kan nak manja dlm mengandung ni..seronok nya mia baca...semoga akak jg diri selalu ye

AkUiStInI3 said...

kak ain lalink, dah banyak kali sy baca org mengidam nak makan meatballs ikea ni kak..dah terpikir2 mcm nak try rasa jugak..mane la tahu kalo sy pon mengidam benda ni, mmg susah la kak. terpaksa nak kena g semenanjung..hehe,,dah la sy kat Sabah. hehehe.

Mama Gee said...

adoiii bilalah akak nk pi makan ni..sana sini tgk org post gambar meatball ni....seb bek lah tak ngidamm...

Rosie Rose said...

hik hik hik.. dasat betul la mommy sorg nih mengidam yerr. cmana la baby dalam perut tu nnt... hehehehe

chinta... said...

baru ahad lepas mkn meet ball ni kat ikea..hehhe..kunun2 ckp hubby ngidam la(padahal saje nak mkn tu)mmg sedap...cian ibu mengandung kan..xpe2 pasni bila dah okey nanti 15 ketul pun ley hbes kan..

AIN NAZRI said...

Mia : Jgn Risau insyaAllah akan dipermudahkan. Allah tahu yang terbaiks untuk kita kan.

Tinie : kalu kamu ngidam ini meatball ni.. akak leh pos kan pada membe yg nak balik sabah gak.. tggu kat airport ye..

Mama Gee : ajaklaa Mr B pegi.. tapi better pegi weekdays.. kalu g weekend.. buleh nanges cari tempat duduk + beratur nak beli makanan.. parking pon payah..

Rosie Rose : hahaha ini ajerk laa mende yg ain ngidam kan.. sekali aje nie.. skrg nie xde plak nak ngidam apa2.. asal terasa nak makan.. ain masak sendiri jerk.. hehe sbb kdg2 rasa yg org masak tu x sedap..

chinta : hahaha sedapkan mende bulat2 tuh.. hik hik