~us~

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Wednesday, June 27, 2012

Lelaki & Anak

pernah tak korang
nampak lelaki berdua je ngan anak kecik
dalam usia 10 bulan
dok jalan2...
dok kedai makan...
(makan sambil dukung anak sebelah)

lelaki ngan anak kecil tu,
berurusan di bank ke kaunter2 perkhidmatan ke
dengan melayan kerenah anak kecik tadi..

then nampak plak lelaki itu basuhkan berak anak
kat mana2 tandas petrol shell
dan isterinya dok dalam kete diam2 menunggu

apa tanggapan korang??
mesti korang terpikir kan..
'manalah bini mamat ni???'
atau
'pelik betul aku, mcm mana lelaki leh jaga anak..'

hahahaha ni dialog yang selalu laki aku terima
sbb dalam 24 jam, dia banyak abeskan masa ngan 'Auf
malah dia lagi expert laaa dari aku..
eh ye ke.. xlah sama2 expert tapi..
kalau compare ngan jejantan lain,
aku rasa laki aku lagi excellent kot... heh heh

pengasuh aku skrg, aku bayar ikut hari
mean sehari aku bayau RMxx kat dia if aku hantar 'Auf kat dia
dalam sebulan ada lah 8-10 kali je antau
sbb selebihnya laki aku nak jaga..
dah kerjanya projek based.. company sendiri,..
bos sendiri.. kuli pon sendiri,..
jadiiii... sendiri mahu ingat.. hahahaha

so kalau korg jumpa mana2 lelaki yang can handle
anak dia @ baby properly.. ucapkanlah tahniah
masa father days aritu.. ada sorg akak ni
cakap, selamat hari bapa pada laki aku..
terkejot aku.. heh heh
laki aku plak tersegan segan..

dua hero kesayangan ibu

5 comments:

CheNamNam said...

hermmmm hakak pon biasa ngan keadaan macam tuhh..kalo bab basuh berak dan jaga anak laki hakak lagik advance...

anak-anak pon macam tau jerk kalu berak panggil bapak derang kalu nak susu kejutkan papa derang walupon pukul tiga empat pagi...huhuuu

u know what selama abglong lima tahun akak boleh kira jerk berapa kali bangun pagi bancuh susu untuk diyer.sememangnya papa diyer yg bangun setiap kali ank nak susu...adeq jerk masih nyusu badan so bapak diyer takyah susah2 buat susu dah ,kalo tak mau kena buat susu gak tuhh...wakakaka

pemalas betul maknyer kannn.....hahhahahah en laki sayang biniiiinyer hoiiii...

CheNamNam said...

eh terasa macam haku buat karangan plak kat atas tuhh..kang kompiyus lak orang haku tulis komen ker tulis entry....mhuahuahua...

Shahriah Abdullah Novelis said...

Wahhhh tabik springgg.. susah nak dapat ayah macam ni sekarang sebab semua ayah busy.. happy fathers day jugaklah buat hubby yaa..:))

chinta... said...

hehehhe..cute je pic tu..happy fathers day untuk suami ain..

AIN NAZRI said...

CNN : betol laa tu.. laki sayang bini.. hehehehhe *takmoh ngaku bini malas aku nie.. hik hik

K.Shahriah : anak sorg.. anak kesygan ayah ni kak.. hehehe

chinta : jom hepi2