~us~

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Wednesday, March 28, 2012

Bila Nak Tambah Lagi Ni?

anak ibu ibu...anak ayah ayah.. ni muka yang tak reti nak tdo dah kol 1 pagi dah.. letih makcik arini sbb ngantoksss

arini nak tanya kamu2
mummy2 yg vogue n gorjes
penah terima soklan ni setelah melahirkan 
sorang anak?? huhuhu

tadi dapat satu msg wat apps dari member lama
yang tgh dok dalam pantang anak ke3
tanya kabar bagai.. sihat ke tidak..
isu politik, ekonomi, masak2 semua laaa

last2 dia tanya, ko x nak tambah ke ain?
aku? bagi jawapan standard
insyaAllah ada rezeki kang aku beranak ler..
huh x abes2 soklan cepumas

ader ke dalam dunia ni yang org dah kawen x nak anak
ada ke mak pak yg anak dah ada sorg tak moh nambah?
aduhaiii.. kalau laa buat anak tu semudah bancuh cokodok bawang + bilis..
sekarang jugak aku rasa aku nak masok bilik beranak

aku nak dapat kan 'Auf sorg ni pon
makan tahun baru dapat..
ni kan pula nak dapat no 2
adalah harus makan tahun jugaksss

lagipon skrg 'Auf tgh membuas xtif
jadi aku rasa, ada hikmahnya
Allah tak beri 'Auf adik lagi
i need to struggle wif him

nak kena ajar dia, nak kena didik dia
nak kena manage dia..
semoga tahun depan ibu leh antar 'Auf g ngaji
leh g playskool.. nak bagi 'Auf bercampur

skrg ni antara karakter yang aku nampak ada pada 'Auf
mudah mesra tapi kalau org nak amek dukung dia.. dia keep rejecting
then sgt menjaga hati org lain..
dia dah ngantok tapi kalau org ada lalu lalang tegur
dengan murah hati dia senyum siap sengih2
dia pendiam tapi tgn kaki dia ligat buat keje..
molot je senyap.. tapi duk kutik flash kad aku bagi naik hancur

seorg yg suka belajar sesuatu perkara..
tapi kalau dah lama sgt ajar mende yg sama dia cepat bosan
jadi mak pak dia kena pelbagaikan ilmu ler
lebih interest kepada buku drpd mainan
pandai tegur budak2 (x kesah umur janji budak)
ajak main sekali.. 

idea dia banyak.. sampai mak pak dia plak yang x larat nak layan
especially kalau angin dia dtg
sampai kol 1-2 pagi ajak kita main baca buku
*soft book dia sgt banyak*
tak minat dgn tv.. kalau letak depan tv
jgn harap dia nak dok diam..
dia pandang sekali imbas ajerk.. 
selebihnya dok kutil buku dia dgn bahasa dia je yg paham. 

aku rasa aku nak bg 'Auf 3 tahun dulu.. 
then baru usaha tuk dapatkan adik dia plak
tapi kalau rezeki awal Allah bagi..
aku terima ajerk.

so mummies kat luar sana.. leh laa teruskan usaha anda
nnt kalau ada rezeki leh kita sama2 beranak di tahun yg sama
3 tahun lagik ye.. heh heh heh

7 comments:

Mama Gee said...

mulut org ni kalo leh plaster dh lama plasterkan..hehee
agaknya derang ni nk beramah tamah...tp tak tau nk mulakan perbualan...so yg paling mudah...tanya soalan2 cepucemas camtu lee....huhu

anisalya said...

jarang dapat soalan macam tu. cuma antara kengkawan la selalu tanya. tak nak tambah lg ke? yg ada ni pun tak berjalan lagi nak tambah lagi ke? muahaha... apa sengal la.

IntaNBerliaN said...

ada kwn sy... plan nk pegnen lps 3 tahun tp terbabas pulak.. dah rezeki dia kan..hihi

AIN NAZRI said...

mama gee : haah.. jadi kita layan ajerk org2 mcm ni.. kena pk positive ajerk

anisalya : tu laa.. at least mmg nak bg 'Auf pandai jalan n pandai ngadu. jd sng kalau sakit dia leh bgtahu. jd kerenah x teruk sgt

IntanBerlian : kalau dah rezeki tu.. elak camner pon dapat kan.. hehe

juelee said...

jue pun org dah tanya bila nak bg rayyan adik.. isk tunggu dulu la kot sbb nak concentrate besarkan dia dulu...

FieZaLieSa said...

bila nk tmbh?
sy ble Hadif dh blh ckp nk adik, br tmbh..blh cm 2?hihi

qaseh johanna said...

ain..klu xsempat auf 3thn pon leh je beranak lg kn.. hihi xpela..ain dh de permata hati..cam sy ni..? berserah jela...