~us~

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Thursday, November 25, 2010

mama oo mama kelakar betol..

tadi baru lepas borak2 dengan mama ain..
rasa nak gelak pon ye jugak..

citer yer mcm nie..
mama ain nie pon kaki suka tgk blog gak..
dia paling suka blog Mat Gebu n Ben..
hari2 dia mesti tgk..
tp my mum xde blog sendiri.. :)

so via Mat Gebu yer blog,
dia dapat tahu kematian rakan blogger kita
kak Aisyah ibu kepada 6 org anak termasuk kembar 3
automatically dia teros teringat kat anak dia
sorg nie yg berangan nak anak kembar 3
so dia call bg tahu.. ain cakaplah ain tahu pasal kak aisyah dah meninggal..
tapi ain x tahu punca sebenar2nya..
memang frust laa my mum bila ain x bg jwpn yg dia nak..
*ada sesaper tahu exactly ke? leh share ngan ain

pastu dia story pasal mamakembar3 and the gang2 mummy kembar2 nie..
suka benar dia tgk gelagat budak2 tu semua..
siap dah jadikan bookmarks supaya hari2 leh g tengok blog kembar3 tu semua..
**adakah itu petanda dia tak sabor nak tgk cucu dia.. huhuhu

pastu aku sempat ngusik..
"aku cakap kalu adik ada kembar 3.. nanti adik bela 1 mama bela 1, mak bela 1haa adil kan.."
cepat je mama jawab :"mana buleh.. kalu nak hantar kena hantar 3 sekali. taknak satu satu"
aiiiitttsss pelik je jawapan dia.. sbb dulu mama ain pernah cakap
"tak moh laa bela cucu"
hik hik hik

insyaAllah kalu ada rezeki.. adalah cucu2 mama tuh..
tapi adik memang tak berniat pon nak suruh mama or mak bela anak2 kami..
insyaAllah kami akan cuba bela sendiri walau suah..
cuma kalu kami kena outstation kami mintak tolong ye..
sekali sekalaaa.....


3 comments:

Mia-Ina said...

ain, this is my last post...ada alamat di situ...

http://mia-ina.blogspot.com/2010/11/tirai-single-ditutuptakhta-isteri-kan.html

no. 49,jln kalong 2, taman kobena, 81200 tampoi,johor bahru

parking kat pekan rabu pun boleh, rumah mia dekat situ je..

Sidratul Muntaha said...

sepupu saya kembar lelaki perempuan. Comel sangat. :')

P/S: Ye kak. Saya orang pontian jugak. :)

AIN NAZRI said...

mia : insyaAllah kalu sempat ain dtg ye.. teringin nak jumpa mia live.

Sidratul Muntaha : kita sekampung..