~us~

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Sunday, November 11, 2012

'Auf menginjak ke 15 bulan

pejam celik pejam celik
sekejap je masa berlalu..
anak ibu dah besar sikit..

seusia 15 bulan ni,
ibu nampak Auf makin matang
Auf ada cara pemikiran yang tersendiri,
masih kekal suka menjaga hati org lain
*tapi jgn slalu buat nak oii.. esok2 org pergunakan kamu lak*

sangat2 paham arahan..
beri apa saja arahan, dia akan follow..
jadi jgn cakap bukan2 dgn dia skrg..

Auf tahu tertib + tahu peraturan,
bila nak mandi, bukak baju
automatiknya terus bawa baju masuk bakul baju kotor
lepas minum susu botol, amek botol n tutup,
terus susun kat dalam bakul botol susu
dah x sepah2 sgt laa

lepas main2 tolocar merah/sewaktu dgnnya.
dia akan susun balik kat tempat sepatutnya.
lepas main flash kad dia,
dia akan susun kemas..basuk dalam basket flash kad
alhamdulilah...

cuma, ada satu permainan yg dia sampai skrg malas nak kemas..
ni botol susu, dalam ni isi mainan kecik2 which Auf malas nak kemas kalau kita tak join sekali.. masa ni tgh kemas rumah jadi brg sepah2 lagik.. sekarg ni je baru terator.. huhuhu

mungkin sbb mainan yer kecik2
jadi dia malas..
tapi kalau kita ajak sama2 buat,
dia lajulaa masukkan all item dalam botol susu tu

xtvt Auf hari2 adalah berjalan2..
tuk kuatkan lagi kaki dia..
and dia suka sgt berlari..
saje kitaorg lepaskan dia berjalan
biar dia puas2.. kdg2 siap joinorg dewasa
berjogging kat taman..
sambil berborak dalam bahasa dia..

*eh..budak2 leh bercakap umur baper ek..
Auf ni normal ke x reti bercakap lagik?
sgt minimal perkataan yg dia sebut tu..
tapi still boleh paham apa yg dia nak..

gigi auf still ada 6 btg.. bila laa nak tumbuh lagik ni
tapi bila dia sengih2.. kiut dgn gg sikit tuh.. hahaha
dalam kete, setiap kali lalu tol,
laju je tangan dia capai smart tag..
pegang n bila dah bunyi dan palang terbuka
cepat2 dia tepuk tgn sebagai tanda dia berjaya buat..
*ye laa kitaorg slalu each bende yg auf berjaya buat,
kitaorg akan tepuk dan sebut good/great. excellent boy
dan kiss byk2 pipi dia..

Auf mudah terkejot especially kalau
keadaan sunyi n tenang tetiba ada
org gelak kuat2 ke.. jerit ke..
alarm kete ke.. bunyi lori ke
kesian tgk dia.. terus lari laju2 peluk ayah @ ibu

apa lagi ye... errmmm..kalu ada kita tambah kemudiannya.

muka excited dapat lepas berjalan

ni bukan jalan dah.. tapi dah lari

ni muka Auf paling mahal bagi aku.. ye laa kan.. susah nak nampak dia wat muka mcm ni.. monyok aje.. selalunya dia dok sengih2 mcm kerang busuk ajerk

2 comments:

MyraQhairel said...

alolol auf ni wat muka yg last tuh..geram lak nengokk...dah tak nmpk gigi dia...Auf sengih laa..baru cutee..gud job auf pandai kemas brg....geng awak si Syahmi tu pon belum pandai bercakap...gigi ada 8 btg je pon..n paling kesian baru discharge..auf jaga diri leklok yerr..muah !

aTy _faRed~ said...

Auf sgt cerdik..!! Gud boy...:-)