~us~

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Wednesday, January 27, 2010

2010. impian

lama betol tak tulis dalam blog nie.. tetiba mlm nie ada mood nak menulis..
sesambil tungguh suami tersayang aku jemput kat opis... layan blog jap..
so.. 2010 dah.. bertambah umur aku setahun... huhuhu sudah tua laa gamaknya...

usia pernikahan aku pon dah masuk 7 bulan (+/-)..
soklan standard org tanya.. "dah ada isi ker??"
hahahaha mcm takde soklan lain nak tanya...
kalau aku 'ada isi' confirm aku announce kat semua..
ekekekeke giler excited kan kan..
tapi masalahnya belom sampai rezeki untuk anak lagik..
tak pe ALLAH maha mengetahui..
mungkin skrg nie bukan masa yang sesuai utk aku get pregnant kan..
dgn keadaan study aku.. kerja aku.. life aku.. economy aku..
semua laaaa..... seperti yang aku cakap...
'ALLAH mengetahui segalanya..'

kdg2 bila tgk org lain pregnant aku happy sgt...
excited mcm aku plak yang nak pregnant..
tapi dalam angan2 je laaa... realitinya belom lagik..
takpe takpe... mana tahu lepas aku abeskan study aku this year..
rezeki anak tu ALLAH hadiahkan untuk aku..
twin baby, boy and girl... wah bestnya...
hehehehe

suami ku yang tersayang selalu cakap...
Allah nak bagi kita rezeki yang besar...
tu sbb kenapa kita selalu kena uji yang dasyat2..
kalau org lain mungkin tak mampu utk hadapi...
tapi kita leh hadapi... cuma ALLAH mungkin nak kita bersabar banyak2..
dugaan kita dari sebelom nikah sampai kita dah nikah...
kalau 3 tahun lepas kita leh bersabar dengan semua bende..
takkan untuk beberapa bulan lagik.. kita tak leh nak sabar..

bila pk balik kata2 suami aku tuh..
ada betolnya... aku hanya perlu bersabar...
rezeki masing2 kan.. jadi aku cuma kena tenang dan enjoy life...
hidup berdua dgn suami aku nie pon dah enjoy...
8 tahun kami bersama... susah senang.. sedih gembira..
KAMI TETAP BERSAMA.... insyaALLAH..

murahkan lah rezeki Ain dan Nazri, Ya ALLAH..
Kuatkan semangat mereka berdua.. Ameen..

4 comments:

S-a-B-r-I-n-A said...

Alaaaa Ira, relax laa.. biasalaa tu orang kiter ni.. bila lom kahwin, tanya bila nak kahwin, dah kahwin tanya bila nak berisi.. macam lah kita leh tentukan sendiri.. kalau boleh, huru hara dunia ni..so sama2 lah kiter pekakkan telinger.. lagipun baru kahwin 7bulan +/-.

Nazri is right. Lagi satu, Allah takkan uji kiter kalau kiter tak mampu nak hadapi ujian tu.. we thought macam tak mampu, tapi Allah tu Maha Mengetahui dan Maha Adil. Memang akan adalah rezeki tu nanti.. Like me, Alhamdulillah.. one after another..

Right lepas kenduri kahwin akak, in fact 2 days after, Abang Izzat dapat contract dgn MMU.. then, few days before akak pi buat pregnancy test, he got another contract.. lepas tau positive, MMU nak ambik dia as permenant staff.. so akak syukur sgt2.. n yesterday, Abang Izzat dapat 1st gaji dgn MMU.. subhanallah.. akak syukur sangat2.. orang tak tau, betapa seksanya kitaorang sebelum kahwin.. tapi hati masih teguh percaya kat kuasa Allah, hati tetap kuat, now sikit2 kitaorang jalan semula..

so, akak memang betul2 setuju dengan Nazri.. so byk2 bersabar.. byk2 pekakkan telinga.. orang tak tau apa yg kita hadapi, cuma kita dan Allah saja yg tahu..

Insya-Allah, Ira dan Nazri akan dapat apa yg diidamkan.. and by that time, you will feel, how sweet it is..

p/s: bercakap pasal getting pregnant, kalau Ira rasa Ira needs help, me n Abang Izzat can recommend you to someone.. yg penting ikhtiar.. tapi pada akak, take this ikhtiar kalau dah takde alternative lain laa... ok..

Cheers!

AIN NAZRI said...

betol betol cakap kak sab tuh... lebih kurang je perjalanan kita nie.. cuma mungkin masa yang sesuai utk akak ngan abg izat dah sampai.. cuma ira dgn nazri mungkin lom sampai rezeki lagik untuk kami.. mungkin ALLAH tahu bila masa yang terbaik untuk kami.. bagi abes study dulu.. bukan lama lagik pon.. insyaALLAH tiba jugaklah masanya nanti.. thanks kak sab..

Princess Liyana said...

Btol tu kak!rezeki dari Allah, akan dtg juga..bila tiba masanya...just doa byk2 tau :D

Allah Maha Mengetahui :D

Yana doakan akak success slalo..slmt study n kerja..hehe..samala kita. :P

珍珠奶茶Eason said...

,徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社