~us~

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Monday, March 2, 2009

My Tunang Day

Seperti yang di bincangkan oleh aku dan atok.. tarikh 1 Mac 2009 ditetapkan sebagai tarikh tunang aku ngan atok majlis bermula bila rombongan semua datang.. tak banyak pon, atok cuma bawak 2 kereta aje.. family dan jirannya yang terdekat.. semuanya di bincangkan termasuklah tarikh nikah + majlis kedua-dua belah pihak.insyaALLAH majlis berlangsung 4 Julai 2009 (belah pihak aku) dan 26 Julai 2009 (belah pihak lelaki).. so kalian kalian tunggu aje jemputan dari ku ye,. :)

Hantaran Kami.. atok bg 3 dulang (bahulu + sirih junjung + sepersalinan baji) + cincin 2 bentuk. dan dibalas 5 dulang dari aku.. (coklat + kek lapis asam manis + sirih junjung yg tak berapa nak junjung gak + sebakul buah + kain potong untuk nikah).. simple aje..

Nie laa org kuat aku.. kak di dan kak aza.. makcik2 aku nie... jadi runner aku.. tukang make up rasmi, kak di... even my coklat pon fully sponsor by atok siah + Kak d + along + angah + achik... kak aza nie tukang tolong kat dapur... hehehe.. bagus bagus.. tunggu my wedding plak ye.. :)Nie Mak atok, Hajah Mahani.. masa sarungkan cincin aku.. hehehe malu mak nyah.. tapi seronok.. hehehhe ya be da be du.. hahahahaha
lepas sarung cincin aku bergambar dengan mak atok. sekali ngan jiran atok.. nama dia aku lupa laa.. ada sekali baby kecik aku ecah ngan adik2 atok.. ijah dan atie..


ok.. yang nie rombongan pihak lelaki... hujung belah kanan tu ayah mertua ku.. eh bakal ayah mertua ku yang baek hati... sebelah atok baju biru tuh, papa kesayangan aku.. sebelah nazri yg pakai baju batik tuh pak uda aku dari semenchu yang turut sama memeriahkan majlis...


nie plak rombongan perempuan.. yang ada mak atok, jiran dia, ijah ngan atie aje... yang pakai tudung oren tuh mama kesayangan aku.. sebelah dia pakai spek tuh mak uda aku yang juga dari semenchu.. hehehe..tak lupa gak atok siah kesayangan ku..
nie laa manusia yang bertunang.. oleh kerana family aku (kecuali mak ayah aku) tak penah jumpa atok.. maka aku datangkan khas atok dalam majlis nie.. mula2 dia dok lepak luar sbb org kata tunang pengantin lelaki tak leh ada kan... aku pon letaklah dia di tengah panas kat luar.. cian dia.. tapi last2 masuk dalam gak.. hehehehe... semoga ikatan ini akan sampai ke jinjang pernikahan dan kehujung nyawa kami... ameen..

aku suka gambo nie.. walau aku terlupa nak tegakkan... hahahaha.. aku suka dengki KD sbb dia pantang bergambo.. hehehehhe

nie mama kesayangan aku yang banyak bantu aku untuk jayakan majlis ini... terima kasih mama.. semoga apa yang adik buat nie di berkati..
nie 2 bentuk cincin yang aku dapat... satu cincin tanda + risik.. pastu 1 lagi tuh ala2 cincin tunang.. tapi aklau nak di ikutkan kami tak tunang pon... asalnya risik je.. tapi tertukar jadi tunang.. wakakaka..
haaa nie tangan aku..KD ngan kak aza.. cuba laa teka... yang mana satu...
FYI, aku mmg tak bg tahu sesaper for this majlis... sbb aku buat kecil kecilan aje.. hatta adik aku yang perempuan kat maahad pontian pon tak tahu... well.. nak buat simple aje.. tapi majlis kawen aku vouge giler... :p wakakakaa nak carik tukang sponsor.. ahakksss

6 comments:

filanastasia said...

huahahaha... best best.. aku cayang kamu.. sangat sangat tau.. tp memang tak leh go gambo hang dengki ceq.. nasib nampak cute jek i kena dengki.. hahhahah

KEKASIH 'ATOK' said...

alaa ko mmg kiut pon... tok sah risau deh..

Princess Liyana said...

huhu tahniah akak!;)

KEKASIH 'ATOK' said...

Princess, mekaseh ye dik.. jgn lupa datang majlis nanti.. :)

Hibby said...

ainnatul iryani..comgrats.. dah di ikat pun minah nieh.. heheh

KEKASIH 'ATOK' said...

Hibby.. insyaALLAH 7 bulan lepas aku nikah pasti giliran kamu pula.. aku selalu mendoakan yang terbaik buat kalian..