~us~

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Wednesday, March 11, 2009

Hantaran ku, kamu pedulik apa..

well..seperti entry sebelum nie.. aku dah tunang.. ms hari tuh.. mmg dah di setkan tarikh dan juga hantaran buat diri ku.. bersyukur sgt mama papa tak meletakkan harga untuk hantaran aku.. kalau tak pasti jenuh kekasih cyg aku tu nak carik duit kan.. well.. untuk hantaran aku dan bincang siap2 dengan atok cyg.. untuk amek tema nombor kegemaran kami maka terhasillah hantaran RM7777 untuk ku.

well, kerana figure ini lah telah menimbulkan issues dikalangan sedara mara ku.. tapi aku bersyukur giler mama dan papa tak merungut dan menerima dengan besar hati... tapi aku tak paham kenapa org kat luar sana tuh mempertikaikan hantaran aku.. my hantaran will be set by myself ok.. jgn sibuk2...

makcik pakcik aku kata nilai tu terlalu rendah.. org sekarang paling tidak 10 ghibu ringgit daaa... ada plak yg berbisik.. anak si polan tuh keje kilang pon hantaran 10 ribu.. kenapa aku yer 7 ghibu jerk??? huh.. suka suki aje korg ngutuk aku yer... patutnya korg yg mengutuk aku tuh sedar lah diri.. jgn dok jual diri.. wakakaka.. (ayat kureng belajar nie)

eermmm apa nilai ada dalam diri aku... ok apa hantaran 7777 tuh.,., 7 petala langit 7 petala bumi.. maksud nombor 7777 yg aku pilih dengan atok tuh ada keunikan tersendiri... tak yah kamu sibuk2 nak mempertikaikannya... aku tahu aku degree holder +++ MASTER holder ++ becoming Phd also.. i'm carreer woman in Telekom Malaysia as Assistant Manager.. so what?? adakah dgn ada bende2 gini aku leh letak hantaran aku 10k 30k ?? eerrmm... apa2 je laa yg kamu pk..

hantaran 7777 tu tidak akan digunakan untuk majlis ku.. sbb tu adalah hadiah untuk mama dan papa.. insyaallah aklau atok cyg aku maju dalam business mungkin hantaran aku leh jadi RM 77 777 kan?? rezeki Allah kan.. tapi tak yah laa nak menunjuk2.. hatta aku berpendidikan tinggi pon tak bermaksud aku leh jadi yg terbaik.. tapi aku akan cuba..

bila aku tgk makcik pakcik aku dok komplen pasal hantaran aku..aku tgk plak anak2 depa.. eerrmm patut laa tak kawen2 lagik.. sbb dia mintak pakwe anak dia sediakan berpuluh ribu utk hantaran anak depa... eerrmm apa2 je laaa.. cukuplah nilai yg aku mintak.. kalau aku dan atok cyg dapat duit lebih pasti akan ku serahkan pada mama papa dan mak ayah..

Mama Papa & Mak Ayah, andaikata rezeki kami berdua lepas kahwin bertambah insyaALLAH kita akan mengerjakan umrah.. Ain dan Nazri tahu mama papa & mak ayah suka kesana.. mungkin ini akan jadi hadiah dari kami kepada mama papa & mak ayah kerana sentiasa ada menyokong kami disaat kami jatuh terduduk..

bercerita pasal majlis kahwin plak.. aku impikan yang terbaik.. insyaallah.. aku pasti majlis ku akan sempurna.. 'walau hantaran ku sikit' tapi aku akan pastikan ia akan jadi yang terbaik dalam sejarah keluarga...

menghitung hari ke 5 July 2009..... (Semoga ALLAH mempermudahkan segalanya)

6 comments:

filanastasia said...

woit... kejap 4 julai.. kejap 5 julai.. gapo neh?? aish.. biaq la depa nak habaq apa pun.. depa peduli apa.. makcik n pakcik ko okies.. tp bukan dr belah kami.. ceq tak campur noo... tp bila hang cakap patut pun anak depa tak kawen lagik.. ceq terasa laa.. wakakakakak...

ok la.. aku nak titun.. ni pun type sambil baring neh.. punya la pemalas.. ngeh ngeh.. oh ya.. aku n kak aza dah ada bju sepasang.. punya la teruja nak kapit ko.. errr jadi pengapit ker kami?? jgn la kejam suh kami jd penyambut tetamu diri kiri kanan pintu dewan eh.... hahahahha

aku windu kat ko.. giler rindu beb...

KEKASIH 'ATOK' said...

makcik kesayangan ku.. ko yer baju tuh jgn ler sepasangan ngan aku kang org tak nampak pengantin daa... kaka aza mana leh jadi pengapit... sorg je pengapit aku daa.. atok bawah hero dia jadi pengapit... tapi kan.. kalau jadi penyambut dewan pon okay gak... cun cun tukang sambut tetamu aku.. huhuhu

majlis confirm 5 July sbb dah confirm ngan katerer and also dewan..bab ngata2 tuh takde kaitan pon ngan ko daaa jadi tak yah nak terasa aku ngutuk org lain neh..

ijechan said...

haha. mulut orang bukan cam mulut tempayan, boleh ditutup~

abaikan je la. janji, bahagia.

AyAres151 said...

5 july? awat tak booking lagi photographer ni..hehehehe

filanastasia said...

deng.. skali si photographer sudah berbunyi daa.. hahahaha..

ape lagik beb.. mesti dapat diskaun best tuh.. huhuhuhu

KEKASIH 'ATOK' said...

ijechan >> tu laa pasal.. huhuhu.. kita layan je laa.. org buleh berkata dan kita leh pekak kan telinga..ekekekke

Ayares151 >> alamak En Ayares.. belom sempat booking lagik nie.. insyaALLAH bulan 4 izya gerak booking sekali.. tgh tgk kelulusan budget laaa.. hehehe.. insyaALLAH ada punya..