~us~

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Wednesday, February 8, 2012

'Auf @ 180 Hari

semalam genap usia 'Auf 180 hari
bersamaan 6 bulan..
dan dah mula makan solid food..
tapi ikut mood.. kdg2 kita suap dia x moh..
kdg2 kita tak suap dia nangis2..

ain x tahu dah nak bg dia makan..
nampak dia mcm tak cerewet.. 
semua ok jerk.. heh heh
ain bagi bubur + keledek blend
ngan bubur + kurma blend.

cuma dia tak suka cair sangat..
jadi nak blend tu xleh laa sgt sgt cair..
confirm dia reject... heh heh
mcm mn ain tahu dia reject??
dia pandai tepis tgn kalu dia rs dia x suka
tapi kalu dia suka dia akan cepat2 nganga mulut and 
capai tangan kita yg pegang sudu tuh

semoga 'Auf cepat besar..
dan cepat jalan..
dia suka masuk jari dlm mulut... mmg geram.. tapi ain bg dia main tuala.. jd masuk tuala dalam mulut.. mungkin gusi dia gatal kot.. mainan yg tuk gigit2 tu dia x minat.. kita bg dia baling.. errmm.. layan je laa.. tapi kena tgk.. sbb takot tuala kecik tu tutup muka dia..
setakat ni, 'Auf dah mula nak angkat bontot dan duduk
aritu dia berjaya buat.. tapi pastu jatuh balik
hahahaha.. muka dia frust jerk bila jatuh..
takpe.. pelan2 ye 'Auf.. nnt dah duduk leh belajar diri
then terus jalan.. yeeeyyyyy

5 comments:

filanastasia said...

wahhh 'Auf dah nak makan solid food.. cepat nya kamu membesar wahai cucu.. nanny d miss 'Auf so very much.. muachhhh

FieZaLieSa said...

usaha lg ye Auf..go go! =)

aYda said...

waa syoknya dh leh suap dia solid food...airis skg br nk masuk 4bulan tp bile kite makan je dia mcm mintak disuapkan je cup cap cup cap bunyi mulut dia..ade satu hari ayah dia suapkan dadih susu,mau pulak dia mkn tp ayda xbg dah pastu takut dia sakit perut ke ape,yela belum 6bulan kn..xsabar tgu dia 6bln lehla suapkan bubur mcm ain buat tu..hehe

Reyha said...

ain... auf amik rotavirus x?

Reyha said...

same la ngan arissa. asyik duk tangguh2 last2 terlebih bulan suda. hehe. td ada terbaca yang vaksin 2 ada unsur ba alif ba ya. xsure la btul ke x