~us~

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Friday, October 14, 2011

sudah lebih 60 hari




sekarang nie 'Auf dah 63 ari..
2 bulan sudah...
tapi belom cocok vaksin lagik
mungkin next week.. sbb currently 'Auf tgh selesema daaa
cian anak ibu selesema.. huhu

'Auf pon dah di hantar rumah pengasuh
alhamdulilah.. ain jumpa pengasuh yang memenuhi kriteria yang ain nak
which dia cuma jaga anak ain sorang aje..
anak pengasuh pon dah 6 tahun.. jadi no issue x fokus laa
suka sangat.. dah baper ari antar 'Auf ni pengasuh dok puji 'Auf

Dia kata 'Auf sangat behave.. tido..bangun.. susu..tido lagi.. cuma ada dari kol 1 sampai 3 dia bangun ajak borak2.. riuh betol mulut dia cakap..
kata pengasuh.. aku angguk je laa.. naseb baek tak wat perangai kan..
tapi kalu dgn aku pon.. mmg dia tido.. tapi bila bab borak ngan
ibu n ayah dia lama sikitlaa.. sampai kekadang ibu dia yang letih melayan..
masa ni tengah borak ngan ibu sebelom tido. sampai kol 3 pagi di ajak borak.. mulut riuh dengan tangan2 sekali dia excited bercerita. sengih ngan ketawa mengekek2 tu yang x tahan tu.. hahaha

hehehe sengal kan ibu dia.. ekeke.. letih sudahhhh..

sekarang rutin ibu ngan ayah dah bertukar..
every morning, ibu ngan ayah bangun kol 6
terus siap2 kan beg 'Auf nak g pengasuh
dan kali ni kol 6.15am 'Auf dah siap mandi
mmg x moh bg pengasuh mandikan
sbb petang2 dia dah mandikan 'Auf
kang 'Auf lagi rapat ngan pengasuh dari ibu sendiri

lepas mandi bagi susu n 'Auf tido
giliran ibu ngan ayah plak siap2 nak g work
ayah akan hantar ibu dulu..
then sampai opis, pasang car seat tuk 'Auf
baru ayah gerak balik semua antar 'Auf umah pengasuh
sepanjang jalan.. lena aje dia tido..
jadi x susahlah ayah nak drive..
bagus anak ibu.. good boy
ni 'Auf dalam car seat. since car seat tu tooo big tuk 'Auf, maka ayah letak bantal tuk bg 'Auf selesa tido..



5 comments:

filanastasia said...

tahniah.. 'auf sudah 2 bulan.. yeay.. rindu nyer nanny D kat 'Auf.. take care little boy..

Kay said...

Alhamdulillah. .Semakin hari semakin ensem. . .Hihihi. .take care!!

qaseh johanna said...

ain...mekaseh sebab suppot me...skang ni saya disahkan ada PCOS pulak..sangat menakutkan..ain...camne nak kontek ain ni..?

ain bg no tel. boleh..? n bg emel ain lg skali..sangat2 nak ckp dgn ain..

Ema Mokzima said...

alhamdulillah..Auf comel sekali..geram tgk muka Auf masa borak2 tu..macam nk cubit2..hehehhe.. jd anak yg baik ya Auf...

chinta... said...

eeiii..geram nengok auf ni...comey..ase nak cubit2 je pipi tu...bestnya dah begelar ibu dan ayah...